Πιερία Πιο Ψηλά

Αθρόα συμμετοχή, έκδηλη ικανοποίηση και περίσσευμα προσφοράς

Αθρόα συμμετοχή, έκδηλη ικανοποίηση και περίσσευμα προσφοράς

στην εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτικού Γραφείου του Φώντα Μπαραλιάκου

«Όταν συνειδητοποιείς πως μια πρωτοβουλία σου αγκαλιάζεται με τόση θέρμη και τόση θετικότητα από τους συμπολίτες σου δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι απέραντη ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από εμένα και από τους συνεργάτες μου σε όλους τους φίλους για την στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώσαμε με σκοπό την συγκέντρωση μονάδων αίματος για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Κατερίνης».

Αυτή ήταν η δήλωση του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση που απηύθυνε ο ίδιος και οι συνεργάτες του Πολιτικού του Γραφείου, για συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης και το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Νομού Πιερίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε αθρόα. Οικοδεσπότες ο Βουλευτής Πιερίας και οι συνεργάτες του που υποδεχόταν τους φίλους τους ρυθμίζοντας άψογα την διαδικασία.

Η αιμοληψία διεξήχθη με βάση όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι συμμετέχοντες είχαν διαρκώς ζωγραφισμένο ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπά τους τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρηση.

Ο κ. Μπαραλιάκος κατ´ επανάληψη αναζητά ευκαιρίες για να φανεί χρήσιμος στους συνανθρώπους του και στην κοινωνία. Η ευαισθησία του για κοινωνικά θέματα είναι αποδεδειγμένη. Σε όλη την διάρκεια της δράσης συνομιλώντας με τους φίλους του αιμοδότες  τόνιζε την ανάγκη για μαζική συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που αναδεικνύουν την κοινωνία των πολιτών.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η προσφορά στον συνάνθρωπο και η κοινωνική ευαισθησία περίσσευαν στην εκδήλωση.

Από την διαδικασία συγκεντρώθηκε ένας αξιόλογος αριθμός από φιάλες αίματος που θα ενισχύσουν σημαντικά τις αιματαποθήκες του Νοσοκομείου.

Ο κ. Μπαραλιάκος και οι συνεργάτες του ευχαρίστησαν την ομάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης και τα μέλη του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού για την άψογη διεκπεραίωση της διαδικασίας και την αγαστή συνεργασία.

Με έκδηλη την χαρά για την επιτυχία της πρωτοβουλίας μία ευχή και ταυτόχρονα δέσμευση ολοκλήρωσε την δράση: « Και του χρόνου με υγεία και πάλι όλοι εδώ! Για τους συνανθρώπους μας. Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ