Πιερία Πιο Ψηλά

Τηλεδιάσκεψη 1

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου

Η πρώτη αποτίμηση των συνεπειών και το σχέδιο σταδιακής επανεκκίνησης του τουρισμού στην Πιερία μετά την πανδημία του Covid-19, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου και τη συμμετοχή επαγγελματιών του Τουρισμού στο νομό Πιερίας.

Ο οδικός χάρτης συντεταγμένης εξόδου του ελληνικού, και ειδικότερα του τουρισμού στο Νομό μας από την κρίση του κορωνοϊού, ήταν το κυρίαρχο θέμα στην on line συζήτηση. Σ’ αυτήν έλαβαν μέρος η κα Ε. Ξυπτερά (Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας), ο κ. Γ. Βεϊδαμενίδης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας) ο κ.Θ.Παπαθανασίου (εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας) και ο κ. Κ. Σιμόπουλος (Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας).

Από κοινού οι εκπρόσωποι του κλάδου παρουσίασαν στον κ.Μπαραλιάκο  τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Πιερία, έναν από τους δυναμικότερους και παραγωγικότερους κλάδους της Πιερικής οικονομίας.

Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει ήδη και αναμένεται να πλήξει αισθητά και την επόμενη περίοδο τις τουριστικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μπαραλιάκος συμφώνησε πως θα χρειαστεί ρεαλισμός, αποφασιστικότητα και σχέδιο, προκειμένου να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η ζημιά. Πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή  στα νέα δεδομένα και με φρέσκια ματιά να επανασχεδιαστεί μία καινούρια στρατηγική  βασιζόμενη στην ανάδειξη των συγκριτικών τοπικών πλεονεκτημάτων. Μία στρατηγική που θα στηριχθεί από την τοπική κοινωνία, τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση ο κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων του τουριστικού κλάδου στην Πιερία και θα καταρτισθεί το σχέδιο «μάχης» για τη διάσωση μέρους της φετινής σεζόν.

Ο βουλευτής του νομού αφού κατέγραψε, επικοινώνησε και κοινοποίησε τις προτάσεις των επαγγελματιών του τουρισμού του Νομού μας στους αρμόδιους Υπουργούς (π.χ έμφαση στον οδικό τουρισμό, στοχευμένη προβολή της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού στις Βαλκανικές χώρες, διακρατικές συμφωνίες κ.α) προανήγγειλε ευρεία τηλεδιάσκεψη, που θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες, με όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό τοπικούς φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.  

 «Η επόμενη μέρα μετά από την απρόοπτη εξέλιξη του COVID -19 έχει κύριο χαρακτηριστικό της την ανασφάλεια και την αγωνία όλων των επαγγελματιών. Μέχρι στιγμής η χώρα μας έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και η πλειονότητα των πολιτών ανταποκρίθηκε σε αυτά. Η εικόνα υπευθυνότητας και σοβαρότητας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον που έχουμε παρουσιάσει είναι σίγουρα κάτι που τόσο στο προσεχές όσο και στο απώτερο  μέλλον θα «εισπράξει». Με συνεργασία, συγκροτημένο πρόγραμμα και εφαρμόσιμες προτάσεις η Πιερία μας να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ανακάμψει όσο το δυνατόν ταχύτερα στην τουριστική αγορά» ήταν η καταληκτική ευχή του κ. Μπαραλιάκου πριν ανανεώσει το διαδικτυακό ραντεβού με τους εκπροσώπους του κλάδου. 

Τηλεδιάσκεψη 1 1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ