Πιερία Πιο Ψηλά

Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος πολιούχου της Κατερίνης 25 Νοεμβρίου 2018 2

Χρόνια πολλά Κατερίνη!

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018 οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της πολιούχου της Κατερίνης, Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Όρθρο και το Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 160 χρόνια από την ίδρυσή του, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πέτρας,  του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης.

Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος πολιούχου της Κατερίνης 25 Νοεμβρίου 2018 3Εορτασμός Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος πολιούχου της Κατερίνης 25 Νοεμβρίου 2018 5

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν φέτος επίσης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κτήτορος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, μακαριστού Μητροπολίτου Κίτρους Βαρνάβα (Τζωρτζάτου), υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού.

Χρόνια πολλά Κατερίνη!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ