Πιερία Πιο Ψηλά

Αικατερίνεια 2018 Έκθεση φωτογραφίας για τα 40 χρόνια Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης 11

Τα 160 χρόνια από τη ίδρυση του Καθεδρικού Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως τιμούν φέτος τα “Αικατερίνεια 2018”

Τα 40 χρόνια από τη θεμελίωση του νέου Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και τα 160 χρόνια από την ίδρυσή του τιμούν φέτος τα “Αικατερίνεια 2018”. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενείται στην Αστική Σχολή Κατερίνης έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Όσοι επισκεφτούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολύτιμο ιστορικό φωτογραφικό υλικό, που αποτυπώνει στιγμές μεταξύ άλλων από τελετές και εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Αικατερίνεια 2018 Έκθεση φωτογραφίας για τα 40 χρόνια Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης 1

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το ταξίδι αυτό στο παρελθόν και την ιστορία της Κατερίνης, συγκεκριμένα την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και συνδιοργανωτές της έκθεσης τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης καθώς και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

*αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

φωτογραφίες από την ενημερωτική ιστοσελίδα “σταλαγ.ματιές
του δημοσιογράφου Ανδρέα Κατσιάπη-Γαλανού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ