Πιερία Πιο Ψηλά

69510239 2374023036146256 8806841912305647616 n 1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Νηρηίδες» «Συν-Διαδρομές Ζωής»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η γιορτή λήξης του κατασκηνωτικού προγράμματος «Νηρηίδες» με τίτλο «Συν-Διαδρομές Ζωής» στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), στο χώρο της κατασκήνωσης «Νηρηίδες» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Ξενοφών (Φώντας) Μπαραλιάκος, η κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκουφά βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο κ. Χρήστος Κατσιούλας, πρώην πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς, ο κ. Γιώργος Καραλής, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο Συνταγματάρχης κ. Λάζαρος Νάκος, Επιτελάρχης της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Ριζούλη, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κ. Κατερίνα Μιτοπούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαρίνος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΤ (πρώην Σχολή Τυφλών) κ. Φώτης Μπίμπασης, ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεμιστοκλής Χαρίσης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νίκος Γεωργιάδης, κάτοικοι της περιοχής και χορηγοί της Γιορτής Λήξης της Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Μουσικοθεατρικά δρώμενα

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικοθεατρικά δρώμενα και χορό με ζωντανή μουσική και συμμετείχαν περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Ελλάδος, οι οποίοι παρουσίασαν δικό τους πρόγραμμα, από επιλογές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τα παιδιά από Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), τα οποία μεταφέρθηκαν στο μελλοντικό 2089 και αναπολούσαν τις στιγμές που πέρασαν στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» το 2019, όπως επίσης και νέες και νέοι και ενήλικες από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδας με την υποστήριξη του θεάτρου «Μο» της Κατερίνης που παρουσίασαν τους Άθλους του Ηρακλή.

Η πρόεδρος του Κέντρου

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδρονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι η τρίτη χρονιά που συναντήθηκαν  στις «Νηρηίδες», « ένα εργαστήρι συνάντησης λαών, πολιτισμών, ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, ένα εργαστήρι ζωής, γιατί εδώ καλλιεργείται η εκπαίδευση στη αυτονομία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην ανθρώπινη ύπαρξη και στην αξιοπρέπεια».

1500 άτομα φιλοξενήθηκαν

 Στη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου από τις αρχές Ιουλίου έως το τέλος φιλοξενήθηκαν εδώ 1.500 περίπου άνθρωποι, από την Ουκρανία, τη Σερβία, εθελοντές από την Ιρλανδία, τη Γερμανία και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, διάφορα σωματεία, και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδας .

Οι χορηγοί

Επίσημοι Χορηγοί της εκδήλωσης, ήταν: Havana Beach Bar, Φρούτα – Λαχανικά «ο μπακτσες» Δημήτρης Κολωνιάρης, αρτοζαχαροπλαστείο φούρναρης, lativell, eλίτ groupυπηρεσίες marketing, trofotechniki s.a.

ΚΚΠΚΜ.ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ.ΝΗΡΙΗΔΕΣ.ΓΙΟΡΤΗ.1.9.2019 3
ΚΚΠΚΜ.ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ.ΝΗΡΙΗΔΕΣ.ΓΙΟΡΤΗ.1.9.2019 4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ