Πιερία Πιο Ψηλά

De Minimis αποζημίωση σε παραγωγούς της Πιερίας για πληγείσες καλλιέργειες – Καθοριστική η συμβολή του Φώντα Μπαραλιάκου

De minimis αποζημίωση σε παραγωγούς της Πιερίας για πληγείσες καλλιέργειες – Καθοριστική η συμβολή του Φώντα Μπαραλιάκου

Με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Πιερίας, κ. Φώντας Μπαραλιάκος γνωστοποίησε την «De minimis» καταβολή αποζημίωσης σε παραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας 70€ ανά στρέμμα καλλιέργειας νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια των ποικιλιών νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την προσκόμιση εντός 2 ημερών υπεύθυνης δήλωσης (παράρτημα του ΦΕΚ) ενώ η πληρωμή τους τοποθετείται εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για την ζημία που προκλήθηκε στις συγκεκριμένες παραγωγές από την βροχόπτωση του Αυγούστου, ο κ. Μπαραλιάκος είχε ενημερωθεί άμεσα από την Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη κα. Βούλα Γελαστοπούλου, την οποία και ευχαρίστησε θερμά . Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε την ενίσχυση των καλλιεργητών που επλήγη η παραγωγή τους επιφέροντας σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπαραλιάκος υπογράμμισε : «Θα συνεχίσω να διεκδικώ και την ενίσχυση των υπολοίπων καλλιεργειών των Πιεριεών παραγωγών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις ένταξης τους σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να μην υπάρχει  καμία καλλιέργεια που κατέστη λόγω των συνθηκών ζημιογόνα, χωρίς ενίσχυση.

Στηρίζουμε με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου απαιτούνται, όλους τους αγρότες χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις κρατώντας σταθερά τον πρωτογενή τομέα στην κορυφή της ατζέντας.»

Η Επιστολή του Φώντα Μπαραλιάκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

De Minimis αποζημίωση σε παραγωγούς της Πιερίας για πληγείσες καλλιέργειες – Καθοριστική η συμβολή του Φώντα Μπαραλιάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ