Πιερία Πιο Ψηλά

Την άμεση βελτίωση των υποδομών των χερσαίων συνόρων της Β.Ελλάδας, ζήτησε ο Φ.Μπαραλιάκος από τον Σ.Πέτσα κατά τη συνάντησή τους

Την άμεση βελτίωση των υποδομών των χερσαίων συνόρων της Β.Ελλάδας, ζήτησε ο Φ.Μπαραλιάκος από τον Σ.Πέτσα κατά τη συνάντησή τους

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συνάντησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, με βασικό θέμα συζήτησης την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών των συνοριακών σταθμών Ευζώνων και Προμαχώνα, στα χερσαία σύνορά μας, έργο που δύναται να υλοποιηθεί και να υποστηριχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η πρώτη εικόνα που θα λαμβάνει ο επισκέπτης, κατά την είσοδό του στη χώρα, να είναι μια εικόνα καθρέφτης της ποιότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα έργο αναδιαμόρφωσης της πρόσοψης της χώρας μας, με προστιθέμενη αξία, αφού οι οδικές μετακινήσεις που πρωταγωνιστούν διαχρονικά δίνοντας παλμό στην τουριστική αγορά, αποτελούν πολλαπλασιαστή της οικονομικής ανάπτυξης της Πιερίας και κατ’ επέκταση όλης της Βορείου Ελλάδος.

Τόσο ο οδικός Τουρισμός, που αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού με κύριες πηγές επισκεπτών τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, όσο και οι μεταφορές προϊόντων, θα βελτιωθούν σε επίπεδο προσφερόμενων τελωνειακών υπηρεσιών, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων αλλά και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η τουριστική οδική επισκεψιμότητα σε συνδυασμό με το σύγχρονο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπορούν να αποτελέσουν την πλατφόρμα επιστροφής στην κανονικότητα και στοιχείο ώθησης στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπαραλιάκος συνεχάρη τον κ. Πέτσα για την έμπρακτη στήριξη των Δήμων της Πιερίας και επικεντρώθηκε στις ανάγκες της Πιερίας ως Νομού, ο οποίος διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης για την εθνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα εστίασε στις προοπτικές των Δήμων της Πιερίας, διερευνώντας με τον Υφυπουργό νέες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία των Δήμων, καθιστώντας τους πιο ανταγωνιστικούς. Με στόχο την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάκαμψη και τον προσανατολισμό σε μία bottom up στρατηγική ανάπτυξης η Πιερία διεκδικεί από κάθε χρηματοδοτική πηγή πόρους για την υλοποίηση έργων υποδομής, με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ