Πιερία Πιο Ψηλά

dimopsifisma

κ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Κάντε τα μας «λιανά»

Του Ξενοφώντα Ε. Μπαραλιάκου

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα, στο παρά ένα πριν την λήξη της «διαπραγμάτευσης» και  της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος (κίνησης απελπισίας) από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, οφείλω ως ενεργός και προβληματισμένος πολίτης του τόπου να θέσω ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης, μιας και ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα πυκνός.

Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκ του αποτελέσματος πλέον κρινόμενος, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και οδηγεί την χώρα στα χειρότερα. Λέγοντάς μας καθημερινά και εδώ και πέντε μήνες ψέματα για την επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς, εφαρμόζοντας το δόγμα της «δημιουργικής ασάφειας» του Υπ. Οικονομικών Βαρουφάκη, κατάφερε να απομονώσει τη χώρα και να την οδηγήσει σε αδιέξοδο. Για πρώτη φορά προχθές, πραγματοποιήθηκε Eurogroup με παρόντα τα 18 από τα 19 μέλη της ευρωζώνης λόγω αποχώρησης (ή αποβολής;) του Έλληνα Υπ. Οικονομικών! Πρώτη φορά…

Η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη και ακόμα πιο δύσκολη προδιαγράφεται η εβδομάδα που ξεκίνησε. Η χώρα βαδίζει πλέον σε αχαρτογράφητα ύδατα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν το έχουν καταλάβει και με δηλώσεις τους δυσχεραίνουν κι άλλο τη θέση της χώρας.

Θα παρακαλούσα, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο τους, τους τρεις τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα κιόλας και με δημόσια τοποθέτησή τους στα τοπικά ΜΜΕ, να εξηγήσουν στον Πιερικό λαό με απλά και κατανοητά λόγια, χωρίς όρους «δημιουργικής ασάφειας»:

Επί ποιας συμφωνίας καλούμαστε να ψηφίσουμε; [Είναι αυτή που παρουσίασε ο πρωθυπουργός το Σάββατο το βράδυ στην ομιλία του στην Βουλή ή αυτή που αποκάλυψε πριν λίγη ώρα ο κ. Γιούνκερ (Κυριακή 6:20μμ) ;]

Και αφού τέλος πάντων βρείτε επί ποίου κειμένου θα γίνει το δημοψήφισμα:

  • Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Πατρίδα μας, αν πλειοψηφήσει η πρότασή σας, αν δηλαδή η πλειοψηφία ψηφίσει «ΟΧΙ»;
  • Η Ελλάδα θα μείνει εντός ευρώ ή θα ακολουθήσει «άλλο δρόμο» όπως διατείνονται κυβερνητικά στελέχη;
  • Θα διαπραγματευτεί εκ νέου με τους δανειστές;
  • Θα είναι απομονωμένη ή με συμμάχους δίπλα της;
  • Θα είναι με ανοικτές τις τράπεζες ή με κλειστές;
  • Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο στη μία και ποιο στην άλλη περίπτωση;
  • Και τέλος πάντων θα είναι καλύτερη η επόμενη μέρα ή χειρότερη από τη σημερινή και πού το στηρίζουν;

Δηλώσεις του στυλ «υπάρχει εναλλακτικός δρόμος δημοκρατίας και αξιοπρέπειας να τον διαβούμε όλοι και όλες μαζί γράφοντας νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης», καθώς και «στις 5 Ιουλίου ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!», που διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, οι οποίες έγιναν από τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, δεν τις καταλαβαίνουμε. Ποιος είναι ο «εναλλακτικός δρόμος» και πώς «αλλιώς» ; Εξηγήστε το μας να το καταλάβουμε.

Δυστυχώς η συνθηματολογία και η αερολογία σε κρίσιμες εθνικές περιόδους που διακυβεύεται το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας είναι άνευ σημασίας.

Κάντε μας «λιανά» λοιπόν: ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» !

Ο  χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για το μέλλον της χώρας.

Το Ναι ή το Όχι που καλούμαστε να αποφασίσουμε σαφώς και δεν είναι Ναι ή Όχι σε νέα μέτρα. Μην οδηγείτε τους Έλληνες σε νέο διχασμό.

Γιατί, ας μην κρυβόμαστε. Το δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι το ερώτημα «Ναι» ή «Όχι» στο  Ευρώ. 

*Ο Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος είναι Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

fbaraliakos@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ