Πιερία Πιο Ψηλά

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband

Ζήτησε ο Φ.Μπαραλιάκος από τον Κ.Πιερρακάκη

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης του project PIERIA365

 Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στα πλαίσια πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Μπαραλιάκος για την  προώθηση ψηφιακών έργων υποδομής στο νομό.

Την συνάντηση επεδίωξε ο Βουλευτής Πιερίας ορμώμενος από την πρόσφατη εξαγγελία έναρξης υλοποίησης , εντός του 2022,  του έργου Ultra – Fast Broadband, για την απόκτηση της δυνατότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps/1 Gbps) περιοχών της χώρας, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Στο πλαίσιο του έργου, εκτιμάται ότι περισσότερα από 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps / 1 Gbps). Επιπλέον, 10.300 δημόσια κτίρια (σχολεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ, κλπ.) θα συνδεθούν στο διαδίκτυο με συμμετρικές ταχύτητες 1 Gbps.

Ως εκ τούτων ο κ. Μπαραλιάκος σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντηση του με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζήτησε  να συμπεριληφθούν στο έργο, κατά προτεραιότητα, περιοχές του νομού, οι οποίες, είτε δεν έχουν καθόλου ίντερνετ είτε έχουν αλλά με πολύ χαμηλή απόδοση γραμμής, ώστε να εξασφαλίσουν οι κάτοικοι της Πιερίας ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε οποιοδήποτε σημείο των τριών Δήμων του Νομού και αν βρίσκονται. Άλλωστε τα οφέλη του Internet είναι πασίγνωστα καθώς πέρα από την πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και γνώσεων για κάθε συμπολίτη μας, συνιστά και πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Επιπλέον, ο κ. Μπαραλιάκος ανέλυσε, επίσης, στον Υπουργό, ενδελεχώς το Project #Pieria365 παρουσιάζοντάς του τη νέα σημαντική πρωτοβουλία του, ένα demo video που ετοίμασε με τους συνεργάτες του με ανάλυση των τρόπων συλλογής, προβολής και ανάδειξης όλων των  δράσεων που μπορούν να συμμετέχουν και να ζήσουν στην Πιερία ΟΛΟ το ΧΡΟΝΟ οι επισκέπτες της.

Το εύχρηστο ηλεκτρονικό ημερολόγιο δράσεων (καλεντάρι) απέσπασε τα θετικά σχόλια του Υπουργού, που δεσμεύθηκε να εξετάσει την προοπτική δημιουργίας πιλοτικής εφαρμογής για την Πιερία σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ