Πιερία Πιο Ψηλά

Στον Παπαγιαννίδη ο Μπαραλιάκος για το αρδευτικό, τους Νέους Αγρότες και τα Σχέδια Βελτίωσης

Στον Παπαγιαννίδη ο Μπαραλιάκος για το αρδευτικό, τους Νέους Αγρότες και τα Σχέδια Βελτίωσης

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την συνάντηση δόθηκε από τον κ. Μπαραλιάκο στο ζήτημα των εγγειοβελτιωτικών έργων και της άρδευσης της Πιερίας, καθώς ο κ. Παπαγιαννίδης διετέλεσε επί πολλά χρόνια Διευθυντής και στέλεχος στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών Υποδομών και έχει μεγάλη εμπειρία στο ζήτημα.

Ο Βουλευτής Πιερίας ανέδειξε στον κ.Παπαγιανίδη το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της Πιερίας, που δεν είναι άλλο από τις συνεχώς μειούμενες διαθέσιμες ποσότητες νερού για το πότισμα των χωραφιών, γεγονός που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα αποτελέσει το φλέγον ζήτημα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας τα επόμενα χρόνια.

Ο Φώντας Μπαραλιάκος προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα σε μία σύσκεψη που θέλει με πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί στην Πιερία, προκειμένου μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς να βρεθούν λύσεις, ώστε να επιλυθεί συνολικά των ζήτημα της άρδευσης στην Πιερία, με τις παρεμβάσεις που επιτρέπει η κάθε περιοχή και να στηριχθεί αποφασιστικά στο ζήτημα της άρδευσης ο Πρωτογενής Τομέας αλλά και οι κάτοικοι περιοχών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την υδροδότηση.

Ο Βουλευτής Πιερίας συζήτησε με τον ΓΓ το θέμα της ένταξης των επιλαχόντων του Προγράμματος Νέων Αγροτών 2021, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ανάγκη η εξεύρεση νέων κονδυλίων ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από νέους αγρότες, η οποία ξεπέρασε και τον αυξημένο στα 525 εκ. € προϋπολογισμό του προγράμματος.

Τέλος ο κ.Παπαγιανίδης ενημέρωσε τον κ.Μπαραλιάκο ότι στο επόμενο μήνα θα προκηρυχθεί το Πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης ύψους 230 εκατ. Ευρώ. Η υποβολή αναμένεται να εκκινήσει στο τέλος του έτους και θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ