Πιερία Πιο Ψηλά

Επίσκεψη Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια Crimson μετά από πρόσκληση Μπαραλιάκου

Επίσκεψη Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια Crimson μετά από πρόσκληση Μπαραλιάκου

O Αντιπροέδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ν. Δούκας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 29/10 την Πιερία, κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Βουλευτής του νομού Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος, σε συναντήσεις που είχε κατά το προηγούμενο διάστημα με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΕΣΚΟ και ΣΠΕΚΟ, ενημερώθηκε και διαπίστωσε με αυτοψία τις καταστροφικές επιπτώσεις που επέφεραν στις αμπελοκαλλιέργειες της ποικιλίας Crimson οι πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Επίσκεψη Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια Crimson μετά από πρόσκληση Μπαραλιάκου Στην επικοινωνία του με τον Αντιπροέδρο του ΕΛΓΑ, είχε μεταφέρει το μέγεθος της ζημίας, προσκαλώντας τον, παράλληλα, να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή ώστε διαμορφώσει ο ίδιος άποψη για τις πληγείσες καλλιέργειες.

Επίσκεψη Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια Crimson μετά από πρόσκληση Μπαραλιάκου

Ο κ.Ν.Δούκας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, συναντήθηκε παρουσία του Βουλευτή Πιερίας, στην Βροντού με τους προέδρους και μέλη των Συνεταιρισμών και με παραγωγούς σταφυλιών Crimson. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης κα . Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και λοιποί θεσμικοί παράγοντες.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία, ενδεικτικά, σε πληγείσες καλλιέργειες και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους καλλιεργητές της ποικιλίας για όλα τα θέματα αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος εκ μέρους του ΕΛΓΑ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ έδωσε  απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα των παραγωγών, ανέφερε ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ είναι ήδη στη περιοχή και καταγράφουν εξατομικευμένα τις ζημιές στις καλλιέργειες και ενημέρωσε για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Από την πλευρά του ο κ.Μπαραλιάκος επεσήμανε πως η ζημία στα σταφύλια Crimson στην Πιερία είναι μεγάλη και αδήριτη η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ