Πιερία Πιο Ψηλά

Ναρκοθετούν επικίνδυνα το μέλλον της χώρας 2

Ναρκοθετούν επικίνδυνα το μέλλον της χώρας

Α. Τσίπρας: Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;

Τσιρώνης (π. Υπουργός): Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! Τι να κάνουμε τώρα…

Ν. Παπάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής): «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε».

Ν. Κοτζιάς (πρώην Υπουργός Εξωτερικών) για τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή: «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος».

Γ. Κατρούγκαλος (Υπουργός Εξωτερικών): «στην Ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές».

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δηλώσεις που έχουν γίνει τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και από πρωτοκλασάτους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, που δηλώνουν ξεκάθαρα θέσεις της χώρας μας για τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμα δίνουν πάτημα στους γείτονες μας να σχεδιάσουν και να ονειρεύονται την υλοποίηση του επεκτατικού τους σχεδίου. Τι μπορεί να σημαίνει π.χ. η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ;

Ότι οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα και στα Ίμια; Εννοεί τους ισχυρισμούς τους για δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο;

Τι εννοεί ο κος Τσιρώνης που συντάσσεται με την τουρκική άποψη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και η περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί χωριστά;

Τι πετυχαίνουν με αυτές τις τοποθετήσεις; Μήπως πάνε για «μοντέλο Πρεσπών» και στα θέματα με την Τουρκία;

Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε!

Με ανεύθυνες πολιτικές δεν επιλύονται ιστορικά προβλήματα.

Δεν υπαναχωρούμε από σταθερές θέσεις της Ελλάδας στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Με ελαφρότητα, επιπολαιότητα και άγνοια δεν ασκείται η εξωτερική πολιτική.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, κρίνεται επικίνδυνη και επιζήμια για το Εθνικό συμφέρον, ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας και πρέπει άμεσα να φύγει.

Φώντας Μπαραλιάκος
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
fbaraliakos@gmail.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ