Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Η κυβέρνηση ανακουφίζει αγρότες και κτηνοτρόφους από τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Φώντας Μπαραλιάκος: Η κυβέρνηση ανακουφίζει αγρότες και κτηνοτρόφους από τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Δήλωση του Βουλευτή Πιερίας για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος  με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην συζήτηση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2022 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που προκαλείται από το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια δυσχεραίνει την αγροτική παραγωγή. Η παρατεταμένη παγκόσμια ενεργειακή κρίση δημιούργησε πρόσθετη ανασφάλεια  στον αγροτικό κόσμο μετά τις εισοδηματικές απώλειες από την πανδημία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Κυβέρνηση, όμως, της ΝΔ για ακόμη μία φορά επέδειξε έμπρακτα τα ταχύτατα αντανακλαστικά της. Η αγροτιά, η κτηνοτροφία και η κοινωνία απαιτεί στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφισή της. Σε αυτό το πλαίσιο εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό η κάλυψη των αγροτικών τιμολογίων ενέργειας, με πρόσθετη επιδότησή τους για την κατανάλωση των μηνών Αυγούστου – Δεκεμβρίου. Πρόκειται για επιδότηση που θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί, αφαιρουμένων των εκπτώσεων και των ήδη χορηγούμενων επιδοτήσεων.

Το συνολικό ύψος της πρόσθετης επιδότησης στους αγρότες θα ανέλθει σε 50.000.000 ευρώ.

 Αναγνωρίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας συνιστά αναπτυξιακό πυλώνα και κινητήριο μοχλό για την οικονομία και την περιφέρεια, επιχειρούμε με την νέα δέσμη μέτρων να ισορροπήσουμε ομαλότερα τις αστάθειες από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και δρούμε στοχευμένα και επικουρικά.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ