Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση εργασίας Φ.Μπαραλιάκου με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Συνάντηση εργασίας Φ.Μπαραλιάκου με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Στη θεματολογία που συζητήθηκε, κεντρική θέση κατείχε η επόμενη μέρα του Ιατρικού κλάδου, οι θέσεις και οι προτάσεις του ιατρικού κόσμου της Πιερίας αλλά και η ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού, μετά την περίοδο της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, οι γιατροί του Συλλόγου αλλά και ο κ. Μπαραλιάκος συμφώνησαν πως πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η όσο το δυνατόν πληρέστερη στελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης και των τριών Κέντρων Υγείας. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας όπως φυσικά και όλος ο ιδιωτικός τομέας υγείας, «έβαλε πλάτη» στην πανδημία και παρά τις δυσκολίες ανταπεξήλθε στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Παράλληλα, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου επεσήμαναν προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλάδοι της Ιατρικής, ενώ έθιξαν και ζητήματα καθημερινότητας όπως για παράδειγμα της εφαρμογής του «προσωπικού γιατρού» που εμφανίζει δυσκολίες σε αυτό το πρώτο διάστημα, ενώ τόνισαν και την έλλειψη ενημέρωσης που έχουν οι συμπολίτες μας για το πρόγραμμα. Μεταφέρθηκε στον Βουλευτή η επιτακτική ανάγκη για πλήρη κάλυψη από γιατρούς όλων των περιοχών της Πιερίας και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε να μην καταλήγουν όλα τα περιστατικά στην δευτεροβάθμια .

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηρ.Τσανικίδης ευχαρίστησε τον κ. Μπαραλιάκο για την διαχρονική συνεργασία τους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σταθερό ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, επιδεικνύοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ανεύρεση λύσεων στις δυσκολίες που συνεχώς προέκυπταν.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Πιερίας συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ, και στο πρόσωπο τους όλο το ιατρικό προσωπικό του Νομού για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλουν, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει κατά την επόμενη συνάντηση του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα δίκαια αιτήματα τους και ζήτησε από τους γιατρούς του Συλλόγου τις προτάσεις τους για τον νέο υγειονομικό χάρτη της Πιερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ