Πιερία Πιο Ψηλά

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 1

“Αροθυμώ σε”: Η Πιερία τίμησε τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1919-2019)

Τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Πιερίας την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης “Εκάβη”.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 3

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ¨Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Ακολούθησε δρώμενο με απαγγελίες και μαρτυρίες σχετικά με την Γενοκτονία και την συμμετοχή μικτής χορωδίας και λυράρηδων των Ποντιακών Συλλόγων.

Παράλληλα φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού κας Σοφίας Αμπερίδου, με θεματολογία τον Πόντο και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους Ποντιακούς Συλλόγους του Νομού μας, για τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση τους στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την ηθών, εθίμων και της παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου.

Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ συνεχίζεται! Αποτελεί Εθνική και Ηθική υποχρέωση όλων μας!

η Ρωμανία κι αν ‘πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ