Πιερία Πιο Ψηλά

ημεριδα Αγορα Εργασίας

Επιτυχημένη η ημερίδα για την αγορά εργασίας

Κατάμεστο το ακροατήριο στην πλειοψηφία του νέοι και νέες της Πιερίας

Άκρως ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά επίκαιρη ήταν η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων «DYNAMIC BUSINESS» στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το πρωί του Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης. Υπό τον τίτλο «Επι-μένουμε Ελλάδα | Αγορά Εργασίας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε» πέντε διακεκριμένοι ομιλητές μοιράστηκαν με το κατάμεστο ακροατήριο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την αγορά εργασίας και τα βασικά βήματα για τη συγκρότηση ενός επιτυχημένου επαγγελματικού προφίλ και την έναρξη μιας start up επιχείρησης. Την εκδήλωση συντόνισε ο οικονομολόγος Φώντας Μπαραλιάκος.

ημεριδα Αγορα Εργασίας 8

Η μεγάλη ανταπόκριση, κυρίως των νέων ανθρώπων του νομού μας, φοιτητών, μαθητών, νέων επαγγελματιών, καθώς και ατόμων που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία επαγγελματιών και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής, ήταν ανάλογη του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Αυτά αφορούσαν όλους όσους θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα, να επιμορφωθούν και να γνωρίζουν χρήσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική τους επιτυχία στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Με κεντρικό άξονα το «ΕΠΙ… ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», οι πέντε εισηγητές της ημερίδας Κωστας Παπαδόπουλος (Σύμβουλος Διαχείρισης προσωπικού Randstad Hellas SA), Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος (Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού Human Value), Νίκος Πόδας Σύμβουλος επιχειρήσεων – Εκπαιδευτής, Βασίλης Λιμπανοβνός Οικονομολόγος/Λογιστής– Σύμβουλος επιχειρήσεων και Φώντας Μπαραλιάκος Οικονομολόγος – Σύμβουλος επιχειρήσεων, τόνισαν ότι η επιτυχία είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, αρκεί να την στοχεύσουμε σωστά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν ζήτηση σήμερα και δουλειές που θα έχουν προοπτική στο μέλλον, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού, αλλά και τα «μυστικά» της αποτελεσματικής συνέντευξης για εργασία. Ανέπτυξαν ακόμη τη δομή που πρέπει να έχει η επιχείρηση προκειμένου να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο ξεκίνημα και παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η χώρα μας στους επαγγελματίες.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τρόπο εύληπτο και ευρηματικό από τους εισηγητές, οι οποίοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εν κινήσει, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και είχαν άμεση επαφή με το κοινό.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των εισηγητών όπου εξειδικεύτηκαν και αποσαφηνίστηκαν σημεία των παρουσιάσεων ενώ τέθηκαν προβληματισμοί και απόψεις του κοινού.

Στο κλείσιμο, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την εκδήλωση μέσω ειδικού εντύπου ενώ πρότειναν στη διοργανώτρια εταιρία «Dynamic Business» θέματα για επόμενη ημερίδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ