Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος στη Βουλή: Απλούστευση διαδικασιών, ταχύτητα και διαύγεια

Φώντας Μπαραλιάκος στη Βουλή: Απλούστευση διαδικασιών, ταχύτητα και διαύγεια

Φέρνει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Με ακόμη μία ομιλία, στη συζήτηση στη Βουλή επί του Αναπτυξιακού Νόμου, συνέχισε την κοινοβουλευτική δραστηριότητά του ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Αφετηρία της τοποθέτησής του υπήρξε η ενίσχυση της δυναμικής εξέλιξης της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου στα Βαλκάνια, η θέση της ως καίριου συνομιλητή για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το πώς ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος έρχεται να συμβάλει στην εσωτερική ενδυνάμωση της πατρίδας μας. Αυτός αποτελεί θεσμικό εργαλείο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αντικαθιστώντας τον ισχύοντα ν. 4399/2016, με άμεση εφαρμογή. Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016, πέραν της διετούς αργοπορίας της εφαρμογής του, χαρακτηρίστηκε αναποτελεσματικός, με μεγάλη γραφειοκρατία και υψηλές καθυστερήσεις.

 Εξειδικεύοντας τα πλεονεκτήματα του Νομοσχεδίου, ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε πως θεσπίζονται 13 θεματικά καθεστώτα.

«Μέσα από τα 13 Καθεστώτα του νέου νόμου, επιδιώκουμε να τον καταστήσουμε ελκυστικό, με τη χορήγηση υψηλών ποσοστών κρατικών ενισχύσεων για ιδιωτικές επενδύσεις και αποτελεσματικό, με την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, με διευκολύνσεις στις διαδικασίες έγκρισης και σύντμηση του χρόνου ανταπόκρισης των υπηρεσιών στα υποβαλλόμενα αιτήματα, καθώς και αξιοποίηση του νέου πληροφοριακού συστήματος, που αναπτύσσεται για την υποστήριξη του αναπτυξιακού νόμου.», σημείωσε σε χαρακτηριστικό απόσπασμα του λόγου του.

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων του νέου νόμου επεσήμανε ο κ. Μπαραλιάκος και το γεγονός πως οι διαδικασίες επιταχύνονται και ο χρόνος έγκρισης της υπαγωγής μειώνεται από 600 ημέρες σε 100, με απώτερο στόχο  να γίνουν 60.

«Προσωπικά γνωρίζω συμπολίτες μου από την Πιερία, οι οποίοι κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια εκατομμυρίων και για 2 χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν αν αυτά έχουν υπαχθεί. Πλέον, μέσα από τις συνθήκες ενός διαυγούς συστήματος, ο κάθε επενδυτής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη του σχεδίου του μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αναπτυξιακών Νόμων. Ο Νέος Αναπτυξιακός δεν αποκλείει κανέναν. Είναι το όραμα της Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, που εφαρμόζει ένα μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Πιερίας καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας την απουσία ρεαλιστικών και κοστολογημένων προτάσεων για φοροελαφρύνσεις, θυμίζοντας τους το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του βασικού μισθού!

Στην ολοκλήρωση της ομιλίας, αφού κάλεσε την ολομέλεια να υπερψηφίσει τον Αναπτυξιακό Νόμο, ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνουν μία  δημόσια συγγνώμη για τη σκευωρία της  Novartis και τον διασυρμό επί μακρόν 2 πρώην Πρωθυπουργών και 4 στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. «Οι κύριοι Σαμαράς, Πικραμμένος,  Αβραμόπουλος, Σαλμάς, Λυκουρέντζος και Γεωργιάδης είναι αθώοι και δεν έχετε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να απολογηθείτε επιτέλους για τον βούρκο στον οποίο τους σύρατε! Έρχεστε κάθε τόσο εδώ και μας μιλάτε για το κράτος δικαίου αλλά το ηθικό σας πλεονέκτημα σας έχει εγκαταλείψει προ πολλού

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ