Πιερία Πιο Ψηλά

Ο Φώντας Μπαραλιάκος στους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου στο Λιτόχωρο

Στο Λιτόχωρο για την 25η Μαρτίου ο Φ. Μπαραλιάκος – Εκπρόσωπος της Βουλής

Στους εορτασμούς της εθνικής επετείου στο Λιτόχωρο παρευρέθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλίακος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Κων/ νου Τασούλα.

Ο κ. Μπαραλιάκος μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στον απόηχο των εορταστικών εκδηλώσεων δήλωσε : « Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα θρησκευτικής και εθνικής ομοψυχίας, είναι ημέρα υπερηφάνειας, τιμής και εθνικής μνήμης.

Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μας. Ο Αγώνας για την Ελευθερία και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στην συνείδηση όλων μας. Στις 25 Μαρτίου του 1821 οι καταπιεσμένοι για αιώνες Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό έχοντας ελάχιστες πιθανότητες για επιτυχία.

Ωστόσο, ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης ψηλά και πιστεύοντας στο αδύνατο πέτυχαν την πολυπόθητη απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Για μας τους Έλληνες οι ηρωικές πράξεις των προγόνων μας αποτελούν το κορυφαίο παράδειγμα ανιδιοτελούς υπηρεσίας στην Πατρίδα και την Ελευθερία.

Τα ιδανικά τους συνεχίζουν να εμπνέουν τον απανταχού Ελληνισμό.

Τα διδάγματα του 1821 ας ενδυναμώσουν περαιτέρω τα πατριωτικά αισθήματα του καθενός από μας κάθε στιγμή.

Ζήτω ο αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821!

Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ