Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Στην Βουλή η τροπολογία για την παράταση της σύμβασης των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ

Φώντας Μπαραλιάκος: Στην Βουλή η τροπολογία για την παράταση της σύμβασης των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ

Μία σημαντική εξέλιξη για τους συμβασιούχους ​στις  Κινητ​ές Ομάδ​ες Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος.

Συγκεκριμένα ανήρτησε την κατάθεση στις 22/11/2023 και την ψήφιση ​σήμερα 23/11/23 της Υπουργικής τροπολογίας με αριθμό 33-2-22.11.2023 που αφορά στην παράταση ισχύος των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου προσωπικού των ​Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έως τις 31-3-24.

Οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού των ΚΟΜΥ διαφόρων ειδικοτήτων έληγαν στο τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ ​με αυτή την παράταση της σύμβασης τους δηλώνει και την πρόθεση ​της να δρομολογηθούν ενέργειες για την μελλοντική τους απορρόφηση στο ΕΣΥ.

Ο Βουλευτής Πιερίας  όλο το προηγούμενο διάστημα διατηρούσε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ Πιερίας οι οποίοι τον ενημέρωναν για την επιθυμία τους να εξακολουθήσουν να υπηρετούν το  Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και για την ​εργασιακή αβεβαιότητα ​με την λήξη της σύμβασης.

Ο κ. Μπαραλιάκος είχε διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πως θα διευθετηθεί εγκαίρως  σε προσωρινή βάση το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων με προοπτική να υπάρξει στο άμεσο μέλλον πιο επισταμένη διαχείρισή του.

Μάλιστα σε χθεσινή  συνάντησή του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο αναζητά τρόπους, για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε να καλύψουν μόνιμες θέσεις .

Σε δήλωσή του ο κ.Μπαραλιάκος τόνισε: «Οι ΚΟΜΥ κατά την διάρκεια της πανδημίας προσέφεραν σημαντικό έργο, το οποίο η κυβέρνηση αναγνωρίζει. Το προσωπικό τους είναι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υψώνοντας ισχυρό ανάχωμα στην επέκταση του ιού. Δεν θα περιοριστούμε σε απλές επιδοκιμασίες και επαίνους προς τους στυλοβάτες αυτούς της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για το εργασιακό τους μέλλον. Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας θα εργαστούμε από κοινού για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο ζήτημα των συμβασιούχων στις ΚΟΜΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ