Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Με επιτυχία η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης

Φώντας Μπαραλιάκος: Με επιτυχία η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος επισκέφθηκε με την συνεργάτιδά του, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κα. Μάγδα Κατιμερτζή, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης για να ενημερωθεί από την Διευθύντρια κυρία Κοκκίνου Μαρία για την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού.

Η Διευθύντρια του ΠΕΠΑΛ μετέφερε στον Βουλευτή Πιερίας την ικανοποίησή της για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, την εξαιρετική ανταπόκριση μαθητών και καθηγητών στις νέες ειδικότητες και την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα.

Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από την σημαντική αύξηση στην υποβολή αιτήσεων για το σχολικό έτος 2023-2024, που ήρθε να επιβεβαιώσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επέκταση της λειτουργίας του θεσμού.

Ο κ. Μπαραλιάκος, άλλωστε,  από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση φανέρωσε την πρόθεσή της για την δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων και την ανάγκη παρουσίας και ενδυνάμωσής τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, διεκδίκησε δυναμικά την ίδρυση και λειτουργία Προτύπου ΕΠΑΛ στην Κατερίνη.Στη συνάντησή του με την Διευθύντρια του ΠΕΠΑΛ εξέφρασε από την πλευρά του την ευαρέσκειά του για τον ανανεωμένο και δυναμικό θεσμό και για τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ την Διευθύντρια του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης και το εκπαιδευτικό προσωπικό του για το σπουδαίο έργο τους. Στήριξαν με όλη τους την ψυχή την λειτουργία του ΠΕΠΑΛ στο Νομό μας ανταποκρινόμενοι με πληρότητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες εφαρμογής των νέων προγραμμάτων και ενσωμάτωσης νέων ειδικοτήτων.

Με την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε Περιφέρεια της χώρας επιχειρείται μία γενναία και ποιοτική αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Γι΄αυτό και με αλλεπάλληλες επαφές μου με την ηγεσία του Υπουργείου επεδίωξα δυναμικά την συμπερίληψη της Κατερίνης στις πόλεις όπου θα λειτουργούσαν για φέτος τα 19 νέα Πρότυπα ΕΠΑΛ. Γιατί πιστεύω στη δυναμική του θεσμού.

Οι αριθμοί δίνουν μία ξεκάθαρη εικόνα!  Ο θεσμός αγκαλιάζεται από μαθητές και οικογένειες. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η Πολιτεία , μάλιστα, συνεχίζει να επενδύει στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με κάθε πρόσφορο μέσο. Για το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης εξασφαλίστηκαν 850.000€ για την ενεργειακή του αναβάθμιση και σημαντικά κονδυλία για τον εργαστηριακό του εξοπλισμό.

Σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Ελληνικού Σχολείου θα είμαστε αρωγοί καθώς ό,τι γίνεται για την πρόοδο των μαθητών, αντικατοπτρίζεται στην πρόοδο της πόλης, του Νομού μας, της κοινωνίας μας»

Φώντας Μπαραλιάκος: Με επιτυχία η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ