Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Επικοινωνία με τον ΥΠΑΑΤ κ. Αυγενάκη για την συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη του αραβόσιτου στην Πιερία

Φώντας Μπαραλιάκος: Επικοινωνία με τον ΥΠΑΑΤ κ. Αυγενάκη για την συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη του αραβόσιτου στην Πιερία

Την χορήγηση της συνδεδεμένης εισοδηματικής στήριξης για τους καλλιεργητές του αραβόσιτου στην Πιερία, ζήτησε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος παρακολουθεί το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης του αραβοσίτου στενά και διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας  με τους καλλιεργητές του προϊόντος στο νομό. Γνωρίζει πολύ καλά πως η στήριξη του εισοδήματος των καλλιεργητών αραβόσιτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αφού οι αυξητικές τάσεις του κόστους καλλιέργειας και οι διεθνείς συγκυρίες, έχουν επηρεάσει απρόβλεπτα την τιμή του προϊόντος δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους παραγωγούς.

Το πρόβλημα ίσως προκύψει μετά την  υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την καταβολή της σχετικής στήριξης για τον αραβόσιτο, όπου ορίζεται η προϋπόθεση καταβολής της μόνο σε καλλιεργούμενες εκτάσεις περιοχών, με καλή ποσοτική και ποιοτική σύσταση υδάτων σύμφωνα με τα αναθεωρημένα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμού (ΣΔΛΑΠ) του ΥΠΕΝ.

Στην επικοινωνία του με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, ο κ. Μπαραλιάκος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η Πιερία τόσο σε θέμα ποσότητας όσο και σε θέμα ποιότητας υδάτων προς άρδευση είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ έλαβε την διαβεβαίωση πως θα εξετασθούν με κάθε λεπτομέρεια οι περιπτώσεις των παραγωγών όλων των περιοχών της Πιερίας για την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης.

Επιπροσθέτως ο Βουλευτής Πιερίας τόνισε στον Υπουργό πως η συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη είναι απαραίτητη για την βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων που καλλιεργούν αραβόσιτο αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής βιωσιμότητας σε αγροτικές περιοχές όπως η Πιερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ