Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Ένταξη των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών – Στήριξη της υπαίθρου στην  πράξη

Φώντας Μπαραλιάκος: Ένταξη των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών – Στήριξη της υπαίθρου στην  πράξη

Την μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, στην ανακοίνωση του Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη σήμερα στην Βουλή,  για την άμεση ένταξη 2.100 επιλαχόντων Νέων Αγροτών στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης “ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ», κατόπιν εξασφάλισης της απαιτούμενης επιπλέον χρηματοδότησης των 77 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την ομιλία του Υπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ο Βουλευτής Πιερίας έσπευσε με ανάρτησή του, μέσα από την Βουλή, στους λογαριασμούς του στα social media αφενός να ενημερώσει τους επιλαχόντες γεωργούς της Πιερίας για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη,  αφετέρου να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα που νέοι της Πιερίας του έθεταν διαρκώς κατά τις συναντήσεις τους και ο κ.Μπαραλιάκος ποτέ δεν εγκατέλειψε την θερμή υποστήριξη, σε όλα τα Κυβερνητικά επίπεδα, της υλοποίησης του.

Ο Φ.Μπαραλιάκος καθ’όλη την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην Βουλή είχε θέσει κατ’ εξακολούθηση τόσο στον π.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά όσο και στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη το αίτημα της εξεύρεσης νέων πόρων ώστε να ενταχθούν και οι νέοι μας γεωργοί που θέλουν να μείνουν στα χωριά μας για να καλλιεργήσουν την Πιερική γη και να παράξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει άμεσα τη συνέπειά της στην προεκλογική δέσμευση για αύξηση των κατ’ επάγγελμα Νέων Αγροτών κατά 60.000 έως το 2027, με το πρώτο βήμα για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου να γίνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ