Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη – Το δημογραφικό, οι τρίτεκνοι και το αθλητικό Voucher στο επίκεντρο

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη – Το δημογραφικό, οι τρίτεκνοι και το αθλητικό voucher στο επίκεντρο

Ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε από την Υπουργό να ελεγχθεί η δυνατότητα ενίσχυσης των σχολικών γευμάτων στους μαθητές της Πιερίας

Στη συζήτησή τους κυριάρχησε η εκπόνηση του σχεδίου δράσης για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, το δημογραφικό,  με την κα Ζαχαράκη να αναλύει τη δυναμική επιστροφή του κράτους στην στεγαστική πολιτική με τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» και το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής αλλά και τις ενέργειες του Υπουργείου για την αύξηση του επιδόματος γέννας από τα 400 έως τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών αλλά και την ενίσχυση του επιδόματος γέννας της αγρότισσας μητέρας.

Ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε από την Υπουργό να ελεγχθεί η δυνατότητα ενίσχυσης των σχολικών γευμάτων στους μαθητές της Πιερίας, καθώς αποτελεί ένα πρόγραμμα σαφώς πετυχημένο που αξίζει να το διευρυνθεί περαιτέρω.

Επιπλέον, ο κ. Μπαραλιάκος πρότεινε και την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής  βοήθειας ΤΕΒΑ που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ και υλοποιείται από τις Περιφέρειες.

Γενικότερα ο κ. Μπαραλιάκος υπογράμμισε στην Υπουργό πως η εικόνα που υπάρχει στην περιφέρεια καταδεικνύει την ανάγκη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας,  την ενδυνάμωση των νέων, των γυναικών αλλά και των ηλικιωμένων.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Πιερίας επανέφερε το αίτημά του για την εξομοίωση των Τρίτεκνων οικογενειών με τις Πολύτεκνες με την κ.Ζαχαράκη να επισημαίνει ότι ήδη η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα εξομοίωσης ,όπως στα ΚΔΑΠ, στο πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», στα voucher κ.α. ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει στοχευμένη προεργασία ,ώστε να αποτυπωθεί το απαιτούμενο δημοσιονομικό κόστος για την πλήρη εξομοίωση .

Ο Βουλευτής Πιερίας ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα του λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που αφορά στον αγροτικό πληθυσμό και στοχεύει στην οργάνωση προγραμμάτων επιδοτούμενο κοινωνικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, όπως διακοπών, εκδρομών, ιαματικού τουρισμού, παιδικών κατασκηνώσεων κ.α.

Ο κ. Μπαραλιακός ενημέρωσε, εξάλλου, την Υπουργό για την πρόταση του για το Αθλητικό voucher που θα δώσει την δυνατότητα σε παιδιά από την πρώτη Δημοτικού να εγγραφούν σε αθλητικές ακαδημίες παρακινώντας τους νέους και τους γονείς να στραφούν στον αθλητισμό διοχετεύοντας εποικοδομητικά την ενεργητικότητά τους και αξιοποιώντας ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συζήτηση και το πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, μια καινοτόμα δράση, που την έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και που θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους συμπολίτες μας με αναπηρία, με τον Βουλευτή Πιερίας να αιτείται την επέκτασή του, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Στο νεοσύστατο Υπουργείο  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας γίνεται εξαιρετική δουλειά και αποτελεί τον πυλώνα για την αντιμετώπιση  του δημογραφικού και την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αυτούς τους πρώτους μήνες λειτουργίας του  με σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών επιχειρεί να συμβάλει στην ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων προβαίνει στη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και στην προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο κ. Μπαραλιάκος συνεχάρη την κα Ζαχαράκη για την σοβαρή και ουσιαστική δουλειά που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα για τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και δεσμεύθηκαν για την συνεχή επαφή τους για την προώθηση των ζητημάτων και την εξέταση όσων νέων προκύψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ