Πιερία Πιο Ψηλά

Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Συναντήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, όπου μετέφερε τις προτάσεις αλλά και τους έντονους προβληματισμούς, αφ’ ενός των αρμόδιων αιρετών της Αυτοδιοίκησης για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων, αφ’ ετέρου των κυνηγών της Πιερίας για το υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που ρυθμίζει μια σειρά ζητημάτων για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, ο Φώντας Μπαραλιάκος υπογράμμισε την ανησυχία των αρμόδιων αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν ένα δισεπίλυτο επί σειρά ετών πρόβλημα, υπό το βάρος αστικών αξιώσεων και ποινικών ευθυνών. Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να μεταφέρει και την πρόταση των Αντιδημάρχων που θα επωμιστούν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για την δημιουργία ανοιχτών, ειδικά διαμορφωμένων και φυλασσόμενων χώρων υπό την επίβλεψη και μέριμνα φροντιστών, ώστε οι υπό σύσταση δομές να διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την προστασία των αδέσποτων ζώων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Φώντας Μπαραλιάκος μετέφερε και τις ισχυρές επιφυλάξεις της κοινότητας των κυνηγών, οι οποίοι με αναλυτικό τους σημείωμα αναφέρονται στα σημεία τριβής που δημιουργεί το επερχόμενο νομοσχέδιο. Ενδεικτικά, επεσήμανε την εξαίρεση των σκύλων τους από την υποχρεωτική στείρωση καθώς και τον χαρακτηρισμό τους ως ζώων εργασίας, τα οποία θα μπορούν να τοποθετούνται σε box ειδικών προδιαγραφών στα οχήματα των κυνηγών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα χρηματοδοτήσει 21 πράξεις, συνολικού ύψους 50.677.000 ευρώ για την τοπική αυτοδιοίκηση της Επικράτειας. Ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας ενημερώθηκε για την πορεία των έργων υποδομής που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του προγράμματος για την Πιερία εκφράζοντας την εδραία πεποίθησή του ότι θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ