Πιερία Πιο Ψηλά

Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Φώντας Μπαραλιάκος για το ίντερνετ στην Πιερία και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Φώντας Μπαραλιάκος για το ίντερνετ στην Πιερία και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Καθώς η τεχνολογία αιχμής φανερώνει συνεχώς τις νέες της δυνατότητες την αξιοποιούμε ως σύμμαχο για απτά αποτελέσματα σε μία σειρά από δημόσιες πολιτικές.

Αυτή την ατζέντα  συζήτησαν  στη συνάντησή τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση κ. Δημήτρη  Παπαστεργίου.

Το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την τελευταία τετραετία υπήρξε αναντίρρητα πολύ σημαντικό. Ωστόσο, τα περιθώρια για την ενδυνάμωση του ψηφιακού άλματος της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια είναι ανεξάντλητα.

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε στον κ. Παπαστεργίου την ανάγκη να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής των ψηφιακών εργαλείων στους τομείς της υγείας, της δικαιοσύνης και του «επιχειρείν».

Η στήριξη των επιχειρήσεων για τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων υψηλής εμπορικής αξίας, ο έλεγχος των συνταγογραφήσεων, η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, ο έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης, ο ψηφιακός βοηθός και η κατάργηση των πιστοποιητικών ήταν μερικά από τα θέματα που επεξεργάστηκαν στον εποικοδομητικό τους διάλογο οι δύο άνδρες.

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας για την πρόοδο που έχουν τα έργα για γρηγορότερο ίντερνετ στην Πιερία και την κάλυψη περιοχών που έχουν πρόβλημα σήμερα, αλλά και για την κυβερνοασφάλεια που μόλις πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο.

Επιπλέον συνομίλησαν εκτενώς για εφαρμογές που θα προωθήσουν λύσεις σε ζητήματα πολιτικής προστασίας σχετιζόμενα με την κλιματική κρίση αλλά και για το στοίχημα η ψηφιακή τεχνολογία να είναι συμπεριληπτική.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν  το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα με σκοπό να τεθούν επί τάπητος και άλλες εκκρεμότητες σχετικές με το Νομό Πιερίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ