Πιερία Πιο Ψηλά

Στην Υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ο Φώντας Μπαραλιάκος για τον χειμερινό τουρισμό

Στην Υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ο Φώντας Μπαραλιάκος για τον χειμερινό τουρισμό

Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε η επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδος, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη θερινή περίοδο που γνώρισε ο τουρισμός στη χώρα μας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας κ.Φώντα Μπαραλιάκου και της Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη.

Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε η επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδος, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη θερινή περίοδο που γνώρισε ο τουρισμός στη χώρα μας.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή για την καμπάνια που εκκινεί τον Νοέμβριο από την Κυβέρνηση για την προώθηση του ορεινού τουρισμού, η οποία ως στόχευση έχει τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Παράλληλα κατ’ εφαρμογή της πρότασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες για συγχρηματοδότηση και συνδιαφήμιση πτήσεων προς τη χώρα μας μέσω του ΕΟΤ, με σκοπό την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

Την ίδια στιγμή στη χώρα «τρέχει» το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο είναι σε ισχύ όλο το χρόνο και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Από τις 400 χιλιάδες κάρτες δικαιούχων, έχει απορροφηθεί μόνο το 20% κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που σημαίνει ότι υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα προς αξιοποίηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε συνδυασμό με δελεαστικές προτάσεις από ξενοδόχους και άλλους παράγοντες του τουρισμού.

Ακόμη, σε ισχύ βρίσκεται και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ που δύναται να ενισχύσει επιπλέον τον χειμερινό τουρισμό.

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε την σπουδαιότητα των μέτρων της Κυβέρνησης ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι Έλληνες και να επισκεφθούν περιοχές της πατρίδας μας και κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και της συνεχούς και στοχευμένης προβολής στο εξωτερικό.

Επίσης εκτίμησε ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει η συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού στην Πιερία, για τον σχεδιασμό ενός τουριστικού πλάνου από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ώστε να καταστεί η ο τόπος μας προορισμός 365 ημερών τον χρόνο.

«Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να συνθέσουμε πρωτοβουλίες για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να έχουμε  τουρισμό κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και γι’ αυτό θα χρειαστούμε την βοήθεια των ειδικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Πιερίας.

Ο Φ.Μπαραλιάκος ευχαρίστησε την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, για την διαρκή επαφή και αποτελεσματική συνεργασία τους στα θέματα της Πιερίας, την συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Πιερία κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να γνωρίσει από κοντά τις αμέτρητες ομορφιές του τόπου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ