Πιερία Πιο Ψηλά

Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τα σταφύλια crimson στην Πιερία – Δικαίωση Μπαραλιάκου

Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τα σταφύλια Crimson στην Πιερία – Δικαίωση Μπαραλιάκου

Ξεκίνησε από τις 8/6/2022 η διαδικασία καταβολής ενισχύσεων μέσω de minimis σε παραγωγούς σταφυλιών Crimson, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της ΚΥΑ υπ’ αριθμ 680/120343680/120343 (ΦΕΚ Β’ 2271 2022) με θέμα «Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της παραγωγής σταφυλιών ποικιλίας Crimson σε όλη την Επικράτεια με εξαίρεση τις ΠΕ Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας…» οι οικονομικές ενισχύσεις για την Πιερία αφορούν περίπου 3000 στρέμματα και αντιστοιχούν σε 270 ευρώ ανά στρέμμα για 379 παραγωγούς.

Η εν λόγω χορήγηση αποζημιώσεων στους παραγωγούς σταφυλιών Crimson αποτέλεσε αντικείμενο πλείστων προσπαθειών του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Πιερίας τον Μάιο του 2021 είχε καταθέσει αναφορά    προς τον τότε Υπ. ΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό αιτούμενος την αποζημίωση των παραγωγών. Για το ίδιο ζήτημα προχώρησε σε διαδοχικές επαφές από το καλοκαίρι του 2021 με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και αργότερα με τον νυν Υπ. ΑΑΤ κ. Γεωργαντά,  όπου και εξασφάλισε την επιβεβαίωση για την χορήγηση των αποζημιώσεων de minimis στους αμπελοκαλλιεργητές.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την έναρξη της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων για τα σταφύλια ποικιλίας Crimson δικαιώνει τις πιέσεις που άσκησε ο Φώντας Μπαραλιάκος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή που του γνωστοποιήθηκε το θέμα, το προώθησε, το παρακολούθησε στενά και με καίριες παρεμβάσεις πέτυχε την έγκριση της αποζημίωσης.

Αισθανόμενος βαθιά ικανοποίηση και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους τους Υπουργούς που ασχολήθηκαν με το θέμα και δήλωσε πως θα συνεχίσει να με όλες του τις δυνάμεις να στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών της Πιερίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ