Πιερία Πιο Ψηλά

Με επιτυχία η ανοικτή εκδήλωση του Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου για το μέλλον της εργασίας

Με επιτυχία η ανοικτή εκδήλωση του Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου για το μέλλον της εργασίας

Άκρως επιτυχημένη η open-talk εκδήλωση του Φώντα Μπαραλιάκου για το μέλλον της εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα κινηματογράφου Ευκαρπίδη, στην Κατερίνη.

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των νέων για την διαμόρφωση του εργασιακού γίγνεσθαι στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, έλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενός workshop με θέμα «το μέλλον της εργασίας out of the box».

Από νωρίς η προσέλευση του κοινού υπήρξε αθρόα κυρίως από νέους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Βουλευτή Πιερίας και των συνεργατών του.

Οι καταξιωμένοι εισηγητές κ. Δημήτρης Λακασάς CEO Olympia Elecronics – Συγγραφέας, κ. Θεόδωρος Παναγιώτοπουλος Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Καριέρας αλλά και Ιδρυτής του  Human Value HR και κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Branch Manager εταιρείας Ανθρώπινου Δυναμικού, ανέλυσαν εμπεριστατωμένα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην αγορά εργασίας, τις προοπτικές μίας επιτυχούς καριέρας και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι νέοι για την διευκόλυνση τους στην εύρεση εργασίας, αλλά και σε πρακτικά θέματα όπως την προετοιμασία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού και την δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα linkedin.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε «βομβαρδισμός» ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους με τους ομιλητές να απαντούν πρόθυμα και κατατοπιστικά.

Ο κ. Μπαραλιάκος στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλαμε με τους συνεργάτες να διοργανώσουμε μια ημερίδα βασισμένη στα κοινωνικά αντανακλαστικά μας. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν επωφελές να καλέσουμε ανθρώπους του επιχειρείν, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και των προοπτικών καριέρας για να μιλήσουν και να συζητήσουν με τους νέους μας και τους γονείς τους με ειλικρίνεια και με στοιχεία για τις τάσεις και τις εκτιμήσεις στο υπό διαμόρφωση εργασιακό status στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Είμαι βαθιά ικανοποιημένος από την μαζική ανταπόκριση των νέων παιδιών στην πρόσκληση που τους απευθύναμε και θέλω να πιστεύω πως όσα αποκόμισαν σήμερα οι παρευρισκόμενοι ήταν χρήσιμα και εποικοδομητικά. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους νέους μας και θα το πράττουμε σε κάθε ευκαιρία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ