Πιερία Πιο Ψηλά

Επιτακτική ανάγκη η βελτίωση των συνοριακών σταθμών στα Βόρεια σύνορα

Επιτακτική ανάγκη η βελτίωση των συνοριακών σταθμών στα Βόρεια σύνορα

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υφ. Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη

Με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, συνεχίζοντας τις επαφές του για το ζήτημα της υλικοτεχνικής αναβάθμισης και βελτίωσης της εικόνας των συνόρων της Βορείου Ελλάδος εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ο Βουλευτής Πιερίας έχει προτεραιοποιήσει στην ατζέντα του, από την πρώτη χρονιά της θητείας του, τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών των συνοριακών σταθμών.

Η αναβάθμιση σε κτηριακό και υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και η επαρκής στελέχωση των Τελωνείων αποτελεί κοινή συνισταμένη που προέκυψε μέσω των διαδοχικών επαφών του κ. Μπαραλιάκου με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Πιερίας αλλά και όμορων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό πως οι εν λόγω τελωνειακοί σταθμοί αποτελούν τις βασικές πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού στην χώρα μας από την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη (οδικός τουρισμός, εμπορευματικές μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα) και μπορούν να λειτουργήσουν σε επικοινωνιακό επίπεδο ως διαρκής διαφήμιση, όντας η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο κάθε επισκέπτης κατά την είσοδό του στα χερσαία σύνορά μας.

Η άμεση αναβάθμισή τους, κατά συνέπεια, θα συντελέσει στην ασφαλέστερη και ταχύτερη διέλευση πολιτών και αγαθών, κυρίως, όμως, η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίζουν οι ταξιδιώτες θα προϊδεάζει θετικά για το υπόλοιπο της παραμονής τους στην Ελλάδα. Παράλληλα, και η τελευταία εντύπωσή τους κατά την αναχώρησή τους, θα αποτελεί πρόσκληση για νέα επίσκεψη στο μέλλον.

Άλλωστε με την εισαγωγή της πρόβλεψης, σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα στο Άρθρο 29 στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσε το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς», δίνεται λύση στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων και της διαχείρισης των τελωνειακών σταθμών της χώρας, επιτρέποντας την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών.

Ο Υφυπουργός κ. Καλαφάτης από την πλευρά του τόνισε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα ειδικά για τον Οδικό τουρισμό η βελτίωση των υποδομών των χερσαίων συνόρων μας και απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό τους.  Οπότε κάθε προτεινόμενη συνέργεια για την βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος είναι καλοδεχούμενη και θεμιτή και είναι χρέος όλων να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ