Πιερία Πιο Ψηλά

Γιατί η κυβέρνηση ενισχύει μισθωτούς, νέους και οικογένεια;

Γιατί η κυβέρνηση ενισχύει μισθωτούς, νέους και οικογένεια;

Δεκατέσσερα χρόνια μετά από την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2009, τέσσερα χρόνια μετά από την υπερφορολόγηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-19, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ στην αρχή της δεύτερης θητείας της ήταν εκείνο του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και την εργασίας.

Κατά την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκλιμάκωσε την φορολόγηση για επιχειρηματίες και μισθωτούς και έθεσε σε ασφαλή τροχιά την εθνική οικονομία με απομείωση του χρέους, αύξηση του ΑΕΠ και επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Μόνο με αυτά τα οικονομικά θεμέλια θα ήταν δυνατή η «ανάπτυξη της οικονομίας, μεγαλύτερο εισόδημα για τους Έλληνες και η στήριξη των ευάλωτων πολιτών», οι τρεις πυλώνες του νόμου όπως τους συνόψισε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης.

Γιατί όμως «ενίσχυση»; Διότι ήρθαμε να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε, να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες και τις οικονομικές στρεβλώσεις ετών.

Γιατί το «εισόδημα»; Διότι αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ζωή όλων των πολιτών.

Γιατί τους «μισθωτούς»; Διότι υπήρξαν διαχρονικά οι μεγάλοι αδικημένοι και παραγκωνισμένοι, παρά το γεγονός ότι οι μεν ιδιωτικοί υπάλληλοι σηκώνουν στις πλάτες τους την ιδιωτική οικονομία, οι δε δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι στυλοβάτες της δημόσιας διοίκησης.

Γιατί τους «νέους»; Γιατί είναι το μέλλον μας.

Γιατί την «οικογένεια» Γιατί είναι εκείνη που διασφαλίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, τη συνέχεια του έθνους μας.

Γιατί την «εργασία»;  Γιατί εκτός ότι μας προσφέρει τα οικονομικά μέσα με τα οποία μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βιοτικές μας ανάγκες, ανταποκρίνεται σε μία βασική επιταγή της ανθρώπινης φύσης, την δημιουργικότητα.

Έτσι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν οριζόντια αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματος θα λάβουν και εκείνοι που έχουν παιδιά και όσοι κατέχουν θέση ευθύνης. Μισθολογική αύξηση θα δουν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Αυξήσεις θα δει και μια ειδική κατηγορία συνταξιούχων. Ενώ το επίδομα Youth Pass των 150 ευρώ για τους νέους μας 18 και 19 ετών μονιμοποιείται. Διπλασιάζεται το ύψος της χρηματοδότησης ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Μειώνεται κατά 10% το ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που ασφαλίζονται.

Ο νόμος περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μισθούς, φόρους και ενισχύσεις συνολικού ύψους 4,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, το 50% του προεκλογικού οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας !

Οικονομικές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν την ελληνική οικονομία πιο ισχυρή, και πρωτίστως πιο δίκαιη, με ίσες ευκαιρίες για όλους, ώστε κανένας να μη μένει πίσω.

Αυτές ήταν οι δεσμεύσεις μας. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αυτά άμεσα πράττουμε.

Ξενοφών Μπαραλιάκος

Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Οικονομολόγος

Εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών:  «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις»

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 29 Ιουλίου  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ