Πιερία Πιο Ψηλά

fontas Vouli 20191115

«Οι φυσικοί χώροι άθλησης να αποτελέσουν ξανά χώρους ψυχαγωγίας και διαμόρφωσης ήθους»

Στη συζήτηση του νέου Αθλητικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ.Μπαραλιάκος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ , μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις, εισηγείται ένα νομοσχέδιο που στοχεύει να καταπολεμήσει ολομέτωπα τη βία και την ανομία, να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας, να θεραπεύσει την παρατεταμένη διαστρέβλωση κάθε νομιμότητας για έναν ποιοτικότερο αθλητισμό. Ο αθλητισμός, ως  κορυφαίο κοινωνικο-πολιτικό και πολιτισμικό δρώμενο, πρέπει να εξυγιανθεί και να παραδοθεί εκεί που ανήκει: σε πολίτες, νέους, παιδιά, οικογένειες, μαθητές, αθλητές και εν γένει συμμετέχοντες.

Με το παρόν σχέδιο νόμου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαραλιάκος, επιδιώκεται πρωτίστως να ιαθεί το φαινόμενο των προσυνεννοημένων αγώνων που λυμαίνεται καριέρες, ζωές αθλητών, προπονητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων. Είναι η στιγμή να ξαναγίνει η Κυριακάτικη συνεύρεση στο γήπεδο γονέων-παιδιών-φίλων αγαπημένη συνήθεια που θα επανέλθει με την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Είναι η στιγμή οι φυσικοί χώροι άθλησης να αποτελέσουν χώρους ψυχαγωγίας και διαμόρφωσης ήθους. 

Ειδικότερη αναφορά πραγματοποίησε ο βουλευτής στο Ράλλυ Ακρόπολις  που πρέπει να επιστρέψει στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αφού αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα. Αυτό θα γίνει  με την εναρμόνιση των κανονισμών της εθνικής ομοσπονδίας  με τους διεθνείς και φυσικά με την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

Στην αποφώνησή του ο κ. Μπαραλιάκος ζήτησε από το σώμα της Βουλής να υπερψηφίσει το Νομοσχέδιο-τομή για την εξυγίανση του πολύπαθου ελληνικού αθλητισμού,  ώστε να επέλθει η επιθυμητή  αλλαγή του αθλητικού πλαισίου στην πατρίδα μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ