Πιερία Πιο Ψηλά

Φ.Μπαραλιάκος : «Κίνηση απόγνωσης η πρόταση μομφής»

Φ.Μπαραλιάκος : «Κίνηση απόγνωσης η πρόταση μομφής»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής

Με ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. Ο κ. Μπαραλιάκος άσκησε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση για την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και την οικονομία.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη της απόγνωσης και του πανικού για την επερχόμενη εκλογική συντριβή του, μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο κ.Τσίπρας διεκδικεί την πρωτιά αρχηγού κόμματος που ζητά εκλογές για να επιτύχει την καθίζηση του κόμματός του, από την δεύτερη στην τρίτη θέση.

«Η πρόταση δυσπιστίας δεν μας ξαφνιάζει, καθώς συνιστά πάγια τακτική σας, η αξιοποίηση κάθε έντασης για την πολιτική σας επιβίωση. Μέχρι εκεί φτάνουν οι ικανότητές σας. Αυτό ξέρετε αυτό κάνετε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε απόσπασμα του λόγου του.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπαραλιάκος υπενθύμισε πως πρώτος ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε τα προβλήματα στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας με ειλικρίνεια και χωρίς επικοινωνιακά shows, όπως αυτά του ΣΥΡΙΖΑ στις στάχτες της καταστροφής στο Μάτι.

Αναφορικά με την πανδημία αποκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «υγειονομικό σαμποτέρ», αφού αποδεδειγμένα δεν ψήφισε καμία από τις 17 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπερβαίνοντας κάθε επίπεδο θράσους καταψήφισε την μετακίνηση ειδικευμένων γιατρών, την παροχή δωρεάν self test, την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, τις αποζημίωσεις για εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση και πρόσθετες ενεργείς εφημερίες. Αντ’ αυτού λειτούργησε ως «λαμπρή» εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη κλείνοντας το μάτι στους αρνητές, επενδύοντας στην αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και στην κοινωνική σύγχυση.

Περνώντας στην οικονομία, ο κ. Μπαραλιάκος συνόψισε το έργο της Νέας Δημοκρατίας με την φράση : «Μειώσεις φόρων, Προστασία της μεσαίας τάξης και Επενδύσεις». Υπό το διαρκές βάρος της πανδημίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 43 δισ. ευρώ, μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, μείωσε του φορολογικό συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα, μείωσε τον Φ.Π.Α. στις ζωοτροφές, στις μεταφορές, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στο τουριστικό πακέτο. Επιπροσθέτως, φανέρωσε ταχύτατα αντανακλαστικά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τις συνεπακόλουθες αυξήσεις τιμών, στήριξε τη μεσαία τάξη, ελάφρυνε τους πολίτες από τα υψηλά φορολογικά βάρη, έδωσε κίνητρα για επενδύσεις και απασχόληση και ενίσχυσε παγκοσμίως την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας.

Συνεχίζοντας την δριμεία κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε εμφατικά : «Διχάσατε τον λαό όσο κανείς άλλος, είστε οι εκπρόσωποι του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ενώ εμείς η κυβέρνηση που αλλάζει την Ελλάδα μαζί με όλους του Έλληνες και αυτή η πρόταση μομφής θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα σας». Υπογράμμισε, εξάλλου, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει την πορεία επιστροφής της πραγματικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων. Θα συνεχίσει την υλοποίηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής με την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων με «αιχμή» το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας δήλωσε με νόημα «Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δώσατε, να μπορούμε  για 3 συνεχόμενες μέρες να αναδείξουμε το έργο 2,5 ετών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προχωρά, να εξελίσσεται και να κερδίζει καθημερινά στο διεθνές στίβο τη μάχη για όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ