Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 5653 1

Φ.Μπαραλιάκος: Προτεραιότητα όλων μας η από κοινού προαγωγή των αγαθών της Παιδείας και της Υγείας

Μήνυμα του Βουλευτή Πιερίας για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί λειτουργοί της εκπαίδευσης,

Αγαπητοί γονείς, 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει  με παιδικές φωνές! Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα αντλήσουμε όλοι μας τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά με όσες δυσκολίες και αν έχουν προκύψει.

Ενωμένη και συμπαγής η εκπαιδευτική κοινότητα θα προσπαθήσει και φέτος-αυτή την τόσο ιδιαίτερη στο ξεκίνημά της χρονιά-να καταστήσει τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα, πιο ελκυστική!

Εμπιστευόμαστε στα χέρια των εκπαιδευτικών μας τα παιδιά μας, για να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά, αξίες. 

Αγαπητά μας παιδιά, 

Είμαστε πεπεισμένοι πως οι εκπαιδευτικοί σας, θα είναι δίπλα σας και θα συνεχίσουν με ζήλο και ευσυνειδησία να σας καθοδηγούν στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης.

Η χρονική συγκυρία της αφετηρίας του φετινού ακαδημαϊκού έτους συμπίπτει με την υγειονομική απειλή του Κορονοϊού. Όλοι ανησυχούμε εύλογα, όλοι αισθανόμαστε περίεργα. Ας έχουμε αισιοδοξία, θετική διάθεση και κυρίως ας δείξουμε υπευθυνότητα, σύνεση και μέτρο στις αντιδράσεις μας. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάζονται συνεχώς και τα μέτρα θα αναπροσαρμόζονται καταλλήλως. Όπως και να εξελιχθούν τα δεδομένα για ένα είμαστε σίγουροι.

Όπως και στο παρελθόν όλοι εσείς μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, φανερώσατε παροιμιώδη προσαρμοστικότητα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και στην τήρηση των επιβαλλόμενων κανόνων κατά την επαναλειτουργία των σχολείων, το ίδιο θα πράξετε και τώρα.

Γιατί όλοι συμφωνούμε πως τη δεδομένη στιγμή προτεραιότητα όλων μας είναι η από κοινού προαγωγή των αγαθών της Παιδείας και της Υγείας. 

Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, πολιτεία, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές των Σχολειών μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Με τις θερμότερες ευχές για μια καλή σχολική χρονιά,

Φώντας Μπαραλιάκος 

Βουλευτής Πιερίας 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ