Πιερία Πιο Ψηλά

Η έρευνα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο

Η έρευνα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο

Συνεργασία τουριστικών φορέων και Διεθνούς Πανεπιστημίου – Συνάντηση εργασίας Μπαραλιάκου, Τσιτλακίδη και Τριανταφύλλου

Με στόχο την υλοποίηση του project PIERIA365, με σταθερό βηματισμό και στοχευμένες πρωτοβουλίες, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος συναντήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη και τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δ. Τριανταφύλλου.

Θεματική της συνεργασίας τους η αξιοποίηση του επιστημονικού υπόβαθρου και της κατάρτισης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, και η συζήτηση της δυνατότητας ανάθεσης έρευνας σε αυτό, για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Η ανάθεση και διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας από μέρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που θα καταδεικνύει τεκμηριωμένα τις δυνατότητες ανάπτυξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποτελεί συνέχεια της συνάντησης του κ.Μπαραλιάκου με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός Τουρισμού είχε επισημάνει στον βουλευτή Πιερίας ότι στόχος της Κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας προσωπικά είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε προορισμούς ανά την Ελλάδα με επιλογές Θεματικού Τουρισμού όπως ο Ορεινός, ο Γαστρονομικός – Αγροτουρισμός, ο Καταδυτικός, ο Τουρισμός Ευεξίας, ο Οινοτουρισμός, ο Συνεδριακός, ο Ποδηλατικός και ευρύτερα ο Αθλητικός Τουρισμός, ο Θρησκευτικός, ο Αναρριχητικός, ο Τουρισμός Ιστορικής Μνήμης κ.α.

«Για να πετύχουμε το PIEIRA365 απαιτείται ο κατάλληλος επιστημονικός σχεδιασμός, η καταγραφή και η ανάλυση των δεδομένων της περιοχής μας. Οι δυνατότητες της Πιερίας είναι ανεξάντλητες και η χρονική επέκταση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος είναι ένας εφικτός στόχος. Θέλουμε να έχουμε έτοιμο έναν κατάλογο επιλογών που οι υποδομές, η γεωμορφολογία του νομού, το ιστορικό του υπόβαθρο, η πολιτισμική του ιδιοσυγκρασία, ο πρωτογενής του τομέας και οι λοιπές δυνατότητές του θα συνιστούν ισχυρά ερείσματα οποιουδήποτε θεματικού τουρισμού προκρίνουν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος τονίζοντας επιπρόσθετα πως «Με δεδομένη την ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης των Εναλλακτικών μορφών τουρισμού και του προγράμματος επιμόρφωσης τουριστικών δεξιοτήτων, ευελπιστούμε στη δυναμική μας συμμετοχή ως Νομού στην διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος στην χώρα»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ