Πιερία Πιο Ψηλά

foto me ypoyrgo naytilias 1

Φώντας Μπαραλιάκος: Το αίτημα για το Λιμεναρχείο Πιερίας

του Βουλευτή Πιερίας ΝΔ

Φώντα Μπαραλιάκου

Το αίτημα για Λιμεναρχείο Πιερίας, οι νέες εγκαταστάσεις των λιμενικών υπηρεσιών, η αξιοποίηση των Λιμένων και τα Υδατοδρόμια  

Η ατζέντα της συνάντησης  του Φ.Μπαραλιάκου  με τον Υπ.Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη

Tον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επισκέφτηκε ο βουλευτής Πιερίας, Φ.Μπαραλιάκος, με πλούσια ατζέντα θεμάτων για την Πιερία.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής του, ο κ. Μπαραλιάκος ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα μετάταξης του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Πλαταμώνα, σε Λιμεναρχείο Πιερίας. Η ίδρυση Κεντρικού Λιμεναρχείου στο νομό,με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Λιμενικού Τμήματος Πλαταμώνα, αποτελεί γενικευμένη επιθυμία, η οποία τυγχάνει σύσσωμης αποδοχής και στήριξης από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους. 

Πέραν αυτών ο κ. Μπαραλιάκος  ζήτησε την επίσπευση έγκρισης της μελέτης, που έχει σταλεί από το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας στο Υπουργείο, για την κατασκευή του νέου κτιρίου, που θα στεγάσει τις  υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Κατερίνης. Δεν παρέλειψε να τονίσει και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των Λιμενικών Τμημάτων  σε σκάφη και οχήματα.

Παράλληλα, αντικείμενο της συνομιλίας υπήρξε και η  ανάπτυξη των Λιμένων της Πιερίας, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κ. Μπαραλιάκου. Ο βουλευτής Πιερίας εκτιμά πως η βελτιότερη αξιοποίηση των λιμανιών του νομού αποτελεί προωθητικό παράγοντα για τον Τουρισμό, την παράκτια αλιεία, αλλά και την μυδοκαλλιέργεια. Συνιστά βασική προϋπόθεση  για περιφερειακή ανάπτυξη και προσέλκυση επενδυτών γι’ αυτό και χρειάζεται να εκπονηθεί ένα σχέδιο αναβάθμισης του ρόλου τους.

Ο βουλευτής Πιερίας και ο Υπουργός Ναυτιλίας συζήτησαν και για την  επένδυση των υδατοδρομίων , ένα εγχείρημα που στοχεύει να εκμεταλλευτεί τις ακτές και τις θάλασσές της Πιερίας.
 
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την εξέταση των θεμάτων και τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων.

Επικοινωνία με το γραφείο του Βουλευτή:

25ης Μαρτίου 8, 60100 Κατερίνη – τηλ/fax: 2351036561

Μητροπόλεως 1, 10557 Αθήνα – τηλ. : 2103214841, fax: 2103709400

e-mail: fbaraliakos.office@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ