Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Θεοχάρη για την υποστελέχωση του Τελωνείου Κατερίνης

Φώντας Μπαραλιάκος: Στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Θεοχάρη για την υποστελέχωση του Τελωνείου Κατερίνης

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, με κύριο θέμα στην ατζέντα την στελέχωση του τελωνείου της Κατερίνης με επιπλέον προσωπικό.

Η υποστελέχωση του Τελωνείου Κατερίνης αποτελεί χρονίζον πρόβλημα, για το οποίο ο Βουλευτής Πιερίας και στην προηγούμενη θητεία του είχε ενδιαφερθεί μέσω επιστολής του προς τον τότε Υφ.Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή.

Παρά τις καλές προθέσεις του Υπουργείου να ενισχυθεί το προσωπικό της υπηρεσίας είτε μέσω της κινητικότητας είτε με προβλεπόμενη διαδικασία, το θέμα δεν διευθετήθηκε. Μάλιστα, λόγω πρόσφατων αποχωρήσεων ορισμένων υπαλλήλων εμφανίστηκαν ανησυχητικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση υποθέσεων, οι οποίες επιβάρυναν επαγγελματίες του νομού Πιερίας.

Χαρακτηριστικά, όπως επικοινώνησαν στον κ. Μπαραλιάκο οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Πιερίας και ο Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου παρουσιάζονται αδυναμίες σε διαδικασίες με αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και την επαγγελματική δραστηριότητα αλιέων, μυδοκαλλιεργητών αλλά και λοιπών επαγγελματιών  προκαλώντας αίσθημα αβεβαιότητας και σημαντικές δυσχέρειες.

Για την υφιστάμενη κατάσταση ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό ο Βουλευτής Πιερίας τονίζοντας πως το Τελωνείο Κατερίνης αποτελεί Τελωνείο Α ́ τάξης, το οποίο είναι επιφορτισμένο με όλα τα τελωνειακά αντικείμενα και διαθέτει ευρείες αρμοδιότητες. Ετησίως διαχειρίζεται μεγάλο όγκο εργασιών, εξυπηρετώντας τις εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πιερίας.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαραλιάκο πως θα υπάρξει σύντομα μέριμνα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης ώστε το Τελωνείο Κατερίνης να επανέλθει σε συνθήκες  ομαλής λειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ