Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 8769 1240

Ο Φ.Μπαραλιάκος και η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ι.Παππά 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Φώντας Μπαραλιάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά.

Σε προτεραιότητα τέθηκε η ίδρυση αυτόνομης Λιμενικής Αρχής με την αναβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης σε Λιμεναρχείο Πιερίας με έδρα την Παραλία Κατερίνης. Η ίδρυση Κεντρικού Λιμεναρχείου στο νομό, στο οποίο θα υπάγονται τα Λιμενικά Τμήματα Παραλίας και Πλαταμώνα, είναι μια πρόταση του κ. Μπαραλιάκου που την έχει θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας από την αρχή της Κοινοβουλευτικής του θητείας.

Μάλιστα το αίτημα αυτό τυγχάνει σύσσωμης αποδοχής και στήριξης από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους. Η θετική του εξέλιξη, εξάλλου, θα ευνοήσει την καλύτερη εποπτεία και διαχείριση των λιμένων και την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε αλιείς, επισκέπτες και τουρίστες.

Παράλληλα, μείζον αίτημα της συνάντησης αποτέλεσε όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριος Μπουσνάκης και η χρηματοδότηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας. Η αρχιτεκτονική μελέτη του ΛΤΠ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, οπότε είναι σημαντικό να επισπευθεί το επόμενο βήμα για να καλυφθούν σημαντικές λειτουργικές ανάγκες.

Ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε από τον Υφυπουργό την ένταξη του λιμανιού της Παραλίας Κατερίνης σε μελετητικό πρόγραμμα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των συχνών φαινομένων της προσάμμωσης της μπούκας του λιμανιού λόγω των υπόγειων υποθαλάσσιων ρευμάτων του Θερμαϊκού που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην είσοδο και έξοδο των σκαφών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Παραλίας .

Συζητήθηκε επίσης η βέλτιστη αξιοποίηση του λιμανιού του Πλαταμώνα για την φιλοξενία σκαφών αναψυχής αλλά και τουριστικών όπως επίσης και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι των Αλυκών όπου δραστηριοποιούνται οι μυδοκαλλιεργητές.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Ιωάννη Παππά για την άμεση ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ώστε να βρεθούν λύσεις για τα αναπτυξιακά θέματα που του θέσαμε τόσο για την αναβάθμιση της Λιμενικής μας αρχής όσο και για την ανάδειξη και την σωστότερη αξιοποίηση των Λιμανιών μας.

Από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας έθεσα ως προτεραιότητα την βελτίωση των υποδομών και την περεταίρω αξιοποίηση των λιμένων της Πιερίας. Με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας που εργάζεται συστηματικά, εντατικά  και με πρόγραμμα, σημαντικά έργα έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην φάση υλοποίησής τους. Τα 5 λιμάνια της Πιερίας μας αποτελούν ένα δυναμικό τμήμα της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας. Παρά τις αντιξοότητες, με μεθοδικότητα προχωράμε στη διεκδίκηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του νομού μας».

Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριου Μπουσνάκη, ο διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης Θεμιστοκλής Αδαμίδης, και τα μέλη του ΛΤΠ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τζένη Κεχαγιοπούλου και Δημήτρης Αλμαλιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ