Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με την Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με την Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με την Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων Δόμνα Μιχαηλίδου για θέματα που αφορούν την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Κατά την συζήτησή  τους ο κ. Μπαραλιάκος ενημέρωσε την Υφυπουργό για την υπάρχουσα κατάσταση στην Πιερία σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών και ηλικιωμένων και για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε αυτές αφενός να αυξηθούν και αφετέρου να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Η κα Μιχαηλίδου ανέλυσε στον Βουλευτή Πιερίας τον σχεδιασμό του Υπουργείου σε ζητήματα που αφορούν στον τομέα της παιδικής προστασίας και των αλλαγών που προωθούνται σε αυτή, ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες και ασφαλέστερες συνθήκες για τα παιδιά. Ακόμη, αναφέρθηκε στους τομείς των κοινωνικών πολιτικών στέγασης, της υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, της φροντίδας ηλικιωμένων, της καταπολέμησης της φτώχειας αλλά και του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων.

Ο κ. Μπαραλιάκος ζήτησε από την Υφυπουργό πληροφορίες σχετικά με Ευρωπαϊκά επιχορηγούμενα προγράμματα που υποστηρίζουν δομές για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, με στόχο την προαγωγή της πρόσβασης μειονεκτούντων ατόμων σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Μπαραλιάκος  προσκάλεσε την Υφυπουργό στο Νομό Πιερίας προκειμένου μεταξύ άλλων να επισκεφθεί δομές κοινωνικής φροντίδας, με την ίδια να δεσμεύεται να το πράξει άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ