Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας Φ. Μπαραλιάκου με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντ/γο. Α. Ράπανο

Συνάντηση του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας Φ. Μπαραλιάκου με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντ/γο. Α. Ράπανο

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο είχε ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την ορεινή διάσωση στον Όλυμπο, με τον κ. Μπαραλιάκο να καταθέτει στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δύο νέες προτάσεις του.

Η πρώτη αφορά την ίδρυση εκπαιδευτικού κέντρου της ΕΜΑΚ στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ένα μέρος που ενδείκνυται άλλωστε για την άρτια εκπαίδευση των στελεχών της ΕΜΑΚ υπό όλες τις πιθανές συνθήκες, ενώ η δεύτερη αφορά την εγκατάσταση του εξοπλισμού των στελεχών της ΕΜΑΚ σε ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους στα καταφύγια του Ολύμπου.

Έτσι, τα στελέχη της ΕΜΑΚ θα έχουν την δυνατότητα να παραλαμβάνουν τον εξοπλισμό τους από το καταφύγιο που βρίσκεται εγγύτερα στην τοποθεσία που θα επιχειρούν, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους σε όλη τη διαδρομή κάτι που κοστίζει και σε ενέργειά αλλά και σε χρόνο.

Τέλος, ο Βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε στην διαρκή ανάγκη ενίσχυσης του πυροσβεστικού στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πιερία με νέα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε να βρίσκονται πάντοτε σε πλήρη ετοιμότητα και με όσα είναι αναγκαία για να επιτελέσουν το σπουδαίο έργο τους οι άντρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ