Πιερία Πιο Ψηλά

Στον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά ο Φώντας Μπαραλιάκος

Στον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά ο Φώντας Μπαραλιάκος

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος εκ μέρους του Βουλευτή Πιερίας αφορούσαν κυρίως την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των ορεινών όγκων Ολύμπου και Πιερίων.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος έθιξε εκ νέου την προοπτική ίδρυσης Κέντρου Εκπαίδευσης Διασωστών και Ε.Μ.Α.Κ. Ολύμπου, με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας. Η εν λόγω πρόταση, μάλιστα, είχε κατατεθεί σε επιστολικό κείμενο και στον τέως Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά αλλά αποτέλεσε και αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Βουλευτή Πιερίας και του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας , Αντιστράτηγου (ε.α) κ. Β.Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, τόνισε και πάλι εμφατικά ο κ. Μπαραλιάκος την ανάγκη ύπαρξης  ελικοπτέρου  που θα παραμένει στις εγκαταστάσεις της 24ης ΤΘ Ταξιαρχίας, την δημιουργία ενός avalanche center (παρατηρητήριο χιονοστιβάδων), επίσης, στο Λιτόχωρο που είναι και η κύρια πύλη του Ολύμπου, ενώ επανέφερε το ζήτημα θέσπισης ενός πλαισίου κανόνων που θα καταστήσουν κάθε εμπειρία ταξιδιώτη στον Όλυμπο ανεπανάληπτη αλλά κυρίως ασφαλή.

Είναι, άλλωστε, γνωστή η ευαισθησία του Βουλευτή Πιερίας για το θέμα , καθώς, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, έχει θέσει ως προτεραιότητα και στοιχειοθέτησε μία εφαρμόσιμη πρόταση για την βελτίωση των όρων επισκεψιμότητας, τον έλεγχο των δραστηριοτήτων και την ασφάλεια στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η πρόταση, αυτή, αποτελεί καρπό αδιάλειπτων επαφών του με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, με οδηγούς βουνού, την τοπική αυτοδιοίκηση, εμπλεκόμενους φορείς και διασώστες.

Τέλος, ο κ. Μπαραλιάκος προέβη και σε επισημάνσεις για την χρεία επάνδρωσης του στόλου των δασικών αυτοκινήτων, την βελτιότερη οργάνωση της διασωστικής μονάδας στον Όλυμπο με την δημιουργία σταθμού διασωστών αλλά και την περεταίρω ενίσχυση σε εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και προσωπικό.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνάς άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις και δεσμεύθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο άμεσης επεξεργασίας στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ