Πιερία Πιο Ψηλά

Αυτόματο προσχέδιο

Στην Κατερίνη χθες ο ΓΓ Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Την Πιερία επισκέφθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή της ΝΔ Φ.Μπαραλιάκο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Στέργιο Μπουσνάκη, τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Βασίλη Σασσάνη και Χρήστο Νάνο και τον συνεργάτη του ΛΤ  Άκη Ελευθεριάδη .

Στην συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης και αξιοποίησης των πέντε λιμένων της Πιερίας ενώ εξετάσθηκαν τρόποι χρηματοδότησης μελετών για  συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα Λιμάνια της Παραλίας και των Αλυκών Κίτρους.

Στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας δόθηκε ενημερωτικό υλικό με την ατζέντα των θεμάτων της συνάντησης, καθώς και σειρά προτάσεων και εισηγήσεων τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση των λιμανιών του νομού μας όσο και των μελλοντικών σχεδίων που η Διοίκηση προωθεί σε συνεργασία με τον κ.Μπαραλιάκο, όπως η καλύτερη οργάνωση των υποδομών στα λιμάνια, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των λιμένων, το υδατοδρόμιο Παραλίας, η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση της Λιμενικής Αρχής Παραλίας και του Λιμενικού Ταμείου, η υιοθέτηση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε αντίστοιχα λιμάνια κ.α.

Αυτόματο προσχέδιο

Ο Πρόεδρος του ΛΤ Σ. Μπουσνάκης ενημέρωσε αναλυτικά για την πρόοδο των μελετών που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και με την ευκαιρία ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον ΓΓ Ε. Κυριαζόπουλο, τον βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο και τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία, που δημιουργεί προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον των λιμανιών του νομού.

Ο κ. Κυριαζόπουλος αφού ανέλυσε τα πλεονεκτήματα των λιμένων της Πιερίας ξεχωριστά, με έμφαση στην στρατηγική τους θέση όπου βρίσκονται (δίπλα από την Εθνική Οδό και την Σιδηροδρομική γραμμή), δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ήδη από το ΛΤ και βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και αυτές που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο μέλλον. Διαβεβαίωσε την διάθεσή του να βοηθήσει στην υλοποίηση του νέου κτιρίου του Λιμεναρχείου ενώ τόνισε την ανάγκη, μετά από ενδελεχή έρευνα, να αποκτήσουν οι λιμένες της Πιερίας τουριστική και εμπορική ταυτότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας έθεσα ως προτεραιότητα, εργάστηκα και εργάζομαι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και της περεταίρω αξιοποίησης των λιμανιών της Πιερίας. Με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας σημαντικά έργα έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην φάση υλοποίησής τους, ενώ έχει ανοίξει ο διάλογος με τους φορείς του τόπου μας για την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων σε θέματα προοπτικής των λιμενικών εγκαταστάσεων της Πιερίας. Αδιαμφισβήτητα οι  λιμένες μας είναι από τις πιο βασικές υποδομές ανάπτυξης για τον τόπο μας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να κάνουμε την υπέρβαση, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ