Πιερία Πιο Ψηλά

vlimata thumb large

Περί… βλημάτων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την περασμένη Δευτέρα την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Τα ερωτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση συγκεκριμένα, οι απαντήσεις αόριστες. Σε κάποια στιγμή μάλιστα η συζήτηση από πλευράς πρωθυπουργού, όπως συνηθίζει άλλωστε, άλλαξε και θέμα…

Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιώδη ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει τότε γιατί δεν μπήκαν στα ταμεία 66 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιος είναι ο ρόλος του μεσάζοντα; Γιατί όπως παραδέχτηκε ο Πρωθυπουργός  μεσάζοντας υπήρχε και μάλιστα αποκάλυψε ότι ενδεχόμενα να εμπλέκετε και δεύτερος  Πληροφοριακά ο νόμος λέει πως δεν υπάρχει τρίτος σε διακρατικές συμφωνίες.

-Πώς από την επικυρωμένη από την Βουλή παραγγελία της Σαουδικής Αραβίας των 300.000 βλημάτων, τελικά η ενημέρωση που έστειλε η Πρεσβεία λέει ότι οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για 100.000 βλήματα (και όχι για 300.000 βλήματα).

Πού θα πήγαιναν λοιπόν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα με ποια συμφωνία και με ποιόν αποδέκτη των χρημάτων της πώλησης;

Αναμφίβολα από την όλη συζήτηση εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός  δείχνει ιδιαίτερα στριμωγμένος. Θέλει, και θα το κάνει μέχρι τέλους, να βγάλει «λάδι» τον κυβερνητικό του εταίρο, γνωρίζοντας όμως ότι τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται και ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Και εκεί ζορίζετε.

Αλλά επιδιώκει να κερδίσει χρόνο. Χρόνο εξουσίας και θα το πάει μέχρι τέλος.

Σφιχταγκαλιασμένοι θα φύγουν, όπως ήρθαν !

Φώντας Μπαραλιάκος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ