Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 1349 1

Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά απέναντι στην κοινωνία

Αρκεί κανείς να παρακολουθεί τις ψηφοφορίες και τις συζητήσεις στη Βουλή για να διαπιστώσει την υποκρισία και τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη του, συστηματικά καταψηφίζουν νομοσχέδια και τροπολογίες που ανακουφίζουν την ελληνική χειμαζόμενη κοινωνία από την παγκόσμια υγειονομική κρίση και την απότοκη οικονομική αναταραχή.

Τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει «παρών» για τις 100.000 θέσεις εργασίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα 28 πιο μικρά ελληνικά νησιά που είχε προτείνει η κυβέρνηση! Γιατί; Προφασίστηκαν ότι τάχα το νομοσχέδιο δε διασφάλιζε το να μην απολύει ένας εργοδότης παλιούς υπαλλήλους και να προσλαμβάνει καινούργιους, ενώ η σχετική τροπολογία διευκρίνιζε ότι οι θέσεις εργασίας που επιδοτούνται είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες κατά την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ!

Τέλη Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αποφέρουν ευθεία αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι δήθεν θα μειωθούν τα έσοδα του ΟΑΕΔ! Όμως, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα 813 εκατ. ευρώ που θα απωλέσει ο ΟΑΕΔ καλύπτονται πλήρως με χρηματοδότηση 571 εκατ. ευρώ προς τον οργανισμό και 244 εκατ. ευρώ προς τον e ΕΦΚΑ.

Η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη. Τον Δεκέμβριο ξέσπασε άγριος καυγάς και βγήκαν τα εσωκομματικά μαχαίρια, όταν ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε τροπολογία για 13ο μισθό σε αστυνομικούς και προσωπικό φυλακών με το σκεπτικό ότι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Όμως ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να την αποσύρει άρον-άρον δεχόμενος φίλια πυρά ότι το κόμμα του θα έδινε την εντύπωση ότι επικροτεί την αστυνομική τρομοκρατία, βία και αυθαιρεσία!

Και το αποκορύφωμα που αποτελεί και ορισμό της υποκρισίαςη μη ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, την ίδια στιγμή μάλιστα που εγκαλεί την Κυβέρνηση για δήθεν υποχωρητικότητα απέναντι την Τουρκία ! Σε μια περίοδο που οι παράνομες ενέργειες και οι απειλές της Τουρκίας αυξάνονται, ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στις εμμονές και στις ιδεοληψίες του αρνείται να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες φοβούμενος ίσως την εσωκομματική του αντιπολίτευση.

Είναι προφανές ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό διάλυση. Τα αλληλοκαρφώματα είναι καθημερινά, ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αντιπολιτευτικό βηματισμό, αρχηγός, στελέχη και κομματικός μηχανισμός βρίσκονται σε vertigo. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πολιτικής και κομματικής αποσύνθεσης. Εκείνο που είναι ανεπίτρεπτο και συνιστά εθνικό έγκλημα είναι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση μέσα στην παραζάλη της ζημιώνει, λαμβάνει αποφάσεις και δρα κατά του ελληνικού λαού στην προσπάθειά της να παρεμποδίσει το έργο της κυβέρνησης.

Μία συγγνώμη τουλάχιστον θα ζητήσουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ