Πιερία Πιο Ψηλά

Με τον Υπουργό Τουρισμού επικοινώνησε ο Φ. Μπαραλιάκος

Με τον Υπουργό Τουρισμού επικοινώνησε ο Φ. Μπαραλιάκος

Ζήτησε να επισπευθεί η υπογραφή της τουριστικής συμφωνίας με την Σερβία

Μετά από τις συζητήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Πιερίας ο Βουλευτής του νομού, Φώντας Μπαραλιάκος,  προέβη σε επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συζητώντας μαζί του το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και υπογραφής της τουριστικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Ο κ. Μπαραλιάκος διεμήνυσε στον αρμόδιο Υπουργό την περίοπτη θέση που κατέχει ο νομός Πιερίας στη Σερβική τουριστική αγορά, καθώς αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους πολίτες της γειτονικής χώρας, ενώ του ανέπτυξε τα πολλαπλά οφέλη που θα επέλθουν για την τοπική οικονομία από την ταχύτερη υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον κ. Μπαραλιάκο πως οι απαιτούμενες τεχνικές διεργασίες και συζητήσεις προχωρούν με ταχύ ρυθμό, με στόχο να υπογραφεί η νέα τουριστική συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας το συντομότερο δυνατόν ώστε να προκαθοριστεί άμεσα η χρονική αφετηρία και οι τρόποι εισόδου των Σέρβων τουριστών το καλοκαίρι του 2021.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ κατά την παραμονή τους

Η υπογραφή της νέας τουριστικής συμφωνίας, όπως δήλωσε ο κ. Μπαραλιάκος,  πέραν του ότι θα επισφραγίσει τη πολύχρονη φιλία των δυο λαών, θα ενισχύσει την Πιερική τουριστική δραστηριότητα σε μία περίοδο που η ανάκαμψή της  είναι μονόδρομος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ