Πιερία Πιο Ψηλά

Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Φίλες και φίλοι,

Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, που τιμούμε σήμερα με σεβασμό, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής αυτοπεποίθησης.

Την 25η Μαρτίου το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας.

Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο και ισχυρό, ακόμα περισσότερο σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Φέτος συμπληρώνονται 201 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Μετά από 2 χρόνια έχουμε και πάλι την ευκαιρία να γιορτάσουμε την εθνική παλιγγενεσία με κάθε επισημότητα και με όλες τις συνήθεις εκδηλώσεις που αρμόζουν στην σπουδαία αυτή εθνική επέτειο.

Τιμούμε, λοιπόν, τους ήρωες του 1821, παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους και προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον για την χώρα και τους πολίτες.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους συμπατριώτες μου και στον απανταχού Ελληνισμό χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να είναι οδηγός στα δημιουργικά βήματα όλων μας.

Φώντας Μπαραλιάκος

Βουλευτής Πιερίας 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ