Πιερία Πιο Ψηλά

img 5653

Εθισμένοι στο ψέμα!

Για ακόμα μια φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξάσκησαν την οικεία τους τέχνη. Αυτή της ψευδολογίας, της ακατάσχετης κενολογίας και του ψαρέματος σε θολά νερά προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια της δικής τους κυβερνητικής θητείας αλλά και την έκδηλη αμηχανία τους να διαχειριστούν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει σχέδιο, προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το Προεδρικό Διάταγμα για τον χαρακτηρισμό ως Εθνικού Πάρκουτης χερσαίας περιοχής του Ολύμπου, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις και διατυπώνοντας κατάφωρα ανακρίβειες και ασυναρτησίες.

Διαβλέπουν ότι η ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος θα πραγματοποιηθεί σύντομα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν όχι μόνο την δική τους κυβερνητική ολιγωρία, η οποία επί 4,5 χρόνια κρατούσε δέσμιο το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας, αλλά και τον πανικό τους αφού παρατηρούν ως αμέτοχοι θεατές ένα-ένα τα σπουδαία εκκρεμή ζητήματα του τόπου μας να διευθετούνται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τρόπο θετικό και επωφελή.

Ποια είναι η αλήθεια; Σίγουρα όχι, ότι μια προχειρογραμμένη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ήταν η αιτία για την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος του Ολύμπου.

Άλλωστε, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι στις 28 Μαρτίου 2016 επί Υπουργίας Τσιρώνη είχαν καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση. Αλήθεια, θυμούνται πώς ξεκινούσαν τότε την ερώτησή τους;

«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τις εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την δημοσίευση του ΠΔ του Ολύμπου χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι τέτοιο». Αυτά έλεγαν τότε, το 2016, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… Και, φυσικά, απολύτως τίποτα δεν έγινε…

Λίγους μήνες μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός από τη Λάρισα σε συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας διαβεβαίωνε τον κ. Αγοραστό ότι το ΠΔ θα εκδοθεί σύντομα και απλώς εκκρεμούν κάποιες γνωμοδοτήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 όλα αυτά… Και, φυσικά, απολύτως τίποτα και πάλι!

Υπάρχει κάποιο όριο στην υποκρισία σας εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Πόσα ψέματα θα σκαρφιστείτε ακόμα για να καλύψετε τις αποτυχίες σας;

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα μέσα Ιουνίου. Πολύ πριν, δηλαδή, την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Κατόπιν διαβιβάστηκε στο νομοθετικό τμήμα του αρμόδιου Υπουργείου για την νομοτεχνική προπαρασκευή του φακέλου για να αποσταλεί και να εγκριθεί από το αντίστοιχο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διάταξη του νόμου για την αποστολή των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν ειδικά τον Αξιό και τον Όλυμπο έως τις 31/08 διέπεται από την παλαιότερη νομοθεσία προκειμένου η διαδικασία να μην κωλυσιεργήσει περαιτέρω.

Όσα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κάνει πράξη σε 4,5 χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνει εντός του πρώτου έτους της θητείας της. Γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς ανούσια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Το Προεδρικό Διάταγμα ολοκληρώνεται σύντομα και θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή ανάπτυξης για την Πιερία μας. Και αυτή η μεταρρύθμιση φέρει τη δική μας σφραγίδα!

Και αυτή ακριβώς είναι η ουσιώδης διαφορά, το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα μας. Ό,τι λέμε το εννοούμε και το κάνουμε πράξη! Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 σε επίσκεψή του στο Λιτόχωρο δήλωνε ότι «έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο θα έχουμε ως τα μέσα του 2020». Και η δέσμευση υλοποιείται!

Μπορεί να είστε εθισμένοι στο ψέμα, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς θα είμαστε συνεχώς εδώ για να σας απαντάμε με αλήθειες και με το έργο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ