Πιερία Πιο Ψηλά

Ερώτηση για την ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης

Ερώτηση για την ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης

κατέθεσε στον Υπ. ΑΑΤ ο Φ.Μπαραλιάκος με 6 συναδέλφους του Βουλευτές

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και άλλοι 6 συνάδελφοί του Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά,  σχετικά με την δυνατότητα ένταξης όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης.

Την ερώτηση συνυπογράφουν πέρα από τον Βουλευτή Πιερίας, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, η κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτής Αχαΐας, ο κ. Ιωάννης Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδας, ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης Βουλευτής Πέλλας, ο κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς Βουλευτής Φθιώτιδας και ο κ. Αθανάσιος Λιούτας Βουλευτής Τρικάλων.

Στην ερώτηση οι 7 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνουν πως  το Υπομέτρο 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020 το οποίο προκηρύχθηκε 20.12.2017, είχε ως στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά όλους τους αγρότες προκείμενου να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο υπομέτρο ήταν αρκετά μεγάλη, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση για ένταξη περισσότεροι από όσοι είχαν προβλεφθεί με βάση την αρχική χρηματοδότηση της δράσης. Έτσι, αρκετοί από τους ενδιαφερομένους δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην παρούσα δράση ενώ πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και βρίσκονται στις λίστες των επιλαχόντων.

Διερευνούν, επομένως, οι 7 ερωτώντες Βουλευτές την δημιουργία θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση. Ειδικά η εξέταση της πρότασης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη κρίση ακρίβειας η οποία πλήττει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ