Πιερία Πιο Ψηλά

Ενισχύονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι μέσω επιστρεπτέας

Ενισχύονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι μέσω επιστρεπτέας

Ενισχύονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι μέσω επιστρεπτέας

Eπικοινωνία Φ.Μπαραλιάκου με τον Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και την Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη

Μετά από επικοινωνία που είχε ο Φ. Μπαραλιάκος με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη, έλαβε την ενημέρωση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί στην οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων για την μερική ανακούφιση από τις απώλειες που υπέστησαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Βουλευτής Πιερίας σε όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού καταγράφοντας και επικοινωνώντας τα αιτήματά τους στα αρμόδια Υπουργεία. Μάλιστα, από την περσινή χρονιά είχε προτείνει την ανάγκη για οικονομική αρωγή προς τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Πρόσφατα, εξάλλου, είχε πραγματοποιήσει μία εκτενέστατη συζήτηση με εκπροσώπους της  Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού για την πολύμηνη αδρανοποίησή τους, με επακόλουθο τόσο τον οικονομικό μαρασμό τους όσο και την αποχή τους από οποιαδήποτε δράση ανάδειξης του πολιτισμού. Είχε δεσμευθεί δε για την έναρξη ενός νέου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πορεία εξέλιξης του ζητήματος.

Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί και προβλέπει την ένταξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Το ποσόν της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από το προσωπικό που απασχολεί κάθε Σύλλογος ή Σωματείο (υπολογίζεται από 1.000 έως 4.000 ευρώ). Προϋπόθεση συνιστά η  εγγραφή του Συλλόγου ή Σωματείου στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική κατάληξη του ζητήματος για το οποίο είχε αναλάβει πλείστες πρωτοβουλίες δηλώνοντας «Η θέλησή μας να δραστηριοποιηθούν εκ νέου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοί μας και να ανακτήσουν την βιωσιμότητά τους είναι ισχυρή. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Οι προσπάθειες θα εξακολουθήσουν ώστε να ενισχυθούν περεταίρω συνεχίζοντας να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ