Πιερία Πιο Ψηλά

Αυταπάτες Νο2

Αυταπάτες Νο2

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο για την 86η ΔΕΘ προσπάθησε να πείσει το κοινό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ότι δεν είναι πια το ίδιο κόμμα.

Οι λόγοι αυτονόητοι αλλά το παρελθόν τον κυνηγάει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούστηκαν σαν μακρινός απόηχος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014.

* Του Φώντα Μπαραλιάκου

Η ομοιότητα δεν έγκειται απλώς στη μη κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε, τα οποία υπολογίζονται πάνω από 20 δις ευρώ, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας και θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Εντοπίζεται κυρίως στη φιλοσοφία της πλειοδοσίας παροχών και προσλήψεων, τη στιγμή που δεν ειπώθηκε κουβέντα για μεταρρυθμίσεις, όπως για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους ή την επαναχάραξη του χάρτη των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων.

Αλλά δεν ήταν μόνο η ίδια δημαγωγική μανιέρα του Τσίπρα, ήταν και ο παραμορφωτικός φακός και οι άτοπες ασυναρτησίες, που επιβεβαιώνουν το μη αναστρέψιμο διαζύγιο με την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Τσίπρας δήλωσε ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα ήταν έτοιμο «στο τέλος του 2020», ενώ δεν δίστασε να διαψεύσει και τη δήλωση του on camera το 2015: «Μα ποια σύνορα, έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «κατήγγειλε» (ένδειξη του λαϊκισμού ή της ασχετοσύνης του) ότι το τελευταίο 8μηνο οι φόροι αυξήθηκαν 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο που οι φορολογικοί συντελεστές δεν αυξήθηκαν ποτέ, αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους χάρη στην υψηλή ανάπτυξη, τις τουριστικές ροές και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο Τσίπρας επανέλαβε ότι «με το καλημέρα, είχαμε την κατάργηση της 13ης σύνταξης του ’19». Όμως η λεγόμενη «13η σύνταξη» ήταν απλώς ένα εφάπαξ επίδομα από την αύξηση των εσόδων του κράτους από την ανεξέλεγκτη φορολόγηση του ελληνικού λαού, που είχε βαπτισθεί επικοινωνιακά «13η σύνταξη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού στον Έβρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών τα δύο παιδιά της οικογένειας διασώθηκαν, ενώ η οικογένεια δεν υπέδειξε σημείο ταφής, ούτε ζήτησε ανάσυρση σορού από τη νησίδα που βρισκόταν σε τουρκικό και όχι σε ελληνικό έδαφος σύμφωνα με τη ΜΚΟ «HumanRights360» και αντίθετα με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είναι, και το δείχνει, σε πανικό. Ο κόσμος έχει μνήμη και δεν ξεχνάει πως εξαπατήθηκε το 2015 και του γυρνάει την πλάτη.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η παράσταση που ετοιμάζει με τίτλο «Αυταπάτες Νο2» δεν πρόκειται να κόψει παρά ελάχιστα εισιτήρια…

* Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ