Πιερία Πιο Ψηλά

asfixia

Ασφυξία…

Η καθημερινότητα των Ελλήνων βαίνει πλέον να γίνεται “βαριά και ασήκωτη” …. ​

​Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται η επαγγελματική ανασφάλεια, καθώς ζούμε σε περιβάλλον μη κανονικό – όσο και αν τα στελέχη τη κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Άλλωστε για ποια κανονικότητα μπορούμε να μιλάμε όταν ακόμα υπάρχουν οι τραπεζικοί περιορισμοί, όταν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται, όταν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουν καθιερωθεί, όταν τα καλύτερα μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό.

Ήδη περισσότεροι από 1.000.000 συμπολίτες μας, Έλληνες φορολογούμενοι, έχουν υποστεί κατασχέσεις οι οποίες πλέον διενεργούνται με ρυθμό 1.000 κάθε μέρα. Μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 1,2 δις ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το κράτος. Ένας στους δυο πολίτες αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους τους.

​Δυστυχώς ​​ο μέσος Έλληνας πολίτης ζει με την απειλή της κατάσχεσης του τραπεζικού​ λογαριασμού. Με το άγχος να πάει από ρύθμιση σε ρύθμιση για όλες τις υποχρεώσεις του! Ότι ρυθμίζεται, το ρυθμίζει… από ΔΕΗ, εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι τις οφειλές σε Δήμους, νερό, τηλέφωνο. Όλα αυτά που τα παλιότερα χρόνια τα πλήρωνε με προγραμματισμό και συνέπεια, σήμερα εργάζεται και μοχθεί όχι για να ζήσει αξιοπρεπώς αλλά για να πληρώσει τις ρυθμίσεις υπό την απειλή της κατάσχεσης.

Στην ίδια μοίρα και αυτοί που φρόντισαν και έκαναν τα «κουμάντα» τους για την δύσκολη στιγμή. Αυτοί που επένδυαν συνεχώς και επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους με προγραμματισμό, σχέδιο και όραμα.

Σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον καλούμαστε να επιβιώσουμε, και είναι  συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε το ομολογούν οι κύριοι Χουλιαράκης και Τσακαλώτος.

​Αυτό ίσως που δεν έχουν ομολογήσει ακόμα είναι το αρχικό τους σχέδιο. Που όπως εξελίσσεται δεν είναι άλλο από την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, την εξομοίωση όλων προς τα κάτω και την εξόντωση της μεσαίας τάξης, των έντιμων και των συνεπών !

Φώντας Μπαραλιάκος  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ